Gündem
31 Oca 2024 08:55 Son Güncelleme: 31 Oca 2024 09:12

‘Ölüm villaları’ tapularında şerh var! İşte o belge…

MedyaRadar, Büyükçekmece’deki ölüm villaları dosyasını aralamaya devam ediyor. Gül İnşaat tarafından yapılan villaların tapularına şerh konulduğu ortaya çıktı. Büyükçekmece Tapu Müdürlüğü, ilgili ada ve parsellere belediye encümeni tarafından karar alınsa da Anıtlar Kurulu raporundan dolayı tapuya şerh düştü.

Büyükçekmece Belediyesi'nin, temel atılmadan inşa edilen 8.5 milyar liralık 140 ölüm villasına rüşvet karşılığı imar verdiği ortaya çıkmış, 18 Ocak'ta düzenlenen operasyonda 22 kişi gözaltına alınmıştı. Aralarında Belediye Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak, Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdür V. Abdurehim Çakır'ın da olduğu 7 belediye personeli ile Gül İnşaat'ın sahibi Ali Gül tutuklanmıştı.

MEDYARADAR GÜNDEM BELİRLİYOR

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk, Dört Mevsim İstanbul projesindeki ölüm villalarının ardındaki gerçekleri belgeleriyle gündeme getirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz gün ‘Fazladan 36 villa yapılmış’ haberimiz, dün de ‘Ölüm villalarında Osmanlı askerleri çıktı’ haberimiz gündem yarattı.

MedyaRadar’da belgeleriyle yayımlanan özel haberlerimiz 24 saat sonra gazetelerin birinci sayfalarında kendisine yer buldu.

TAPUDA ŞERH VAR!

İSKİ Su Havzası üzerine yapılan 144 villa ile ilgili çok önemli bir gelişme daha yaşandı. Büyükçekmece Tapu Müdürlüğü, belediyenin onayıyla verilen tapulara şerh düştü. Parsel sorgulaması yapılan 191 bin 317 metrekare alana sahip Eskice Mahallesi 1902 Ada 1 Parsel üzerinde 23 Kasım 2023 tarihli İstanbul Bir Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararı yüzünden şerh düşüldüğü ortaya çıktı.

ŞUBAT MECLİSİNDE GÜNDEME GELECEK!

Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak ile birlikte Gül İnşaat A.Ş sahibi Ali Gül'ün tutuklanmasına neden olan ölüm villaları şubat ayı meclis oturumuna damga vuracak. AK Parti Grubu, MedyaRadar’ın gündeme getirdiği haberleri Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün yanıtlaması için soru önergesi olarak sunacak. Öte yandan Yolsuzlukla ve Haksızlıkla Mücadele Derneği de fazladan yapılan 36 villa ve Anıtlar Kurulunun kararına rağmen inşaatı bitirilmesine ses çıkarmayan Belediye Başkanı Hasan Akgün hakkında suç duyurusunda bulunacak.

GÖZLERİ DÖNMÜŞ!

MedyaRadar’a konuşan Yolsuzluk ve Haksızlıkla Mücadele Dernek Başkanı Ece Soysev, ‘Şehitlerin üzerine inşaat yapacak kadar gözleri dönmüş. Bu işin bir numaralı sorumlusu belli. Biz yıllardır mücadele ediyoruz ama değişen bir şey olmuyor. Suç hep ruhsat ve iskanda imzaları olanların üzerime kalıyor. Oysa Hasan Akgün’ün onayı olmadan Büyükçekmece’de kuş uçmaz. Her şeye o karar veriyor. Önümüzdeki hafta savcılığa suç duyurusunda bulunacağız’ ifadelerini kullandı.

ERCAN ÖZTÜRK / ÖZEL HABER