Gündem
17 Eyl 2010 11:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:37

ÖLDÜRÜLEN GENÇ GAZETECİ BARZANİ'NİN BAŞINA DERT OLDU!

4 Mayıs 2010 günü Erbil'de kaçırılan gazeteci Musul'da kafasına tek kurşun sıkılmış olarak bulunmuştu...

Ölü bulunan genç gazetecinin ailesi basın kuruluşlarını ayağa kaldırdı. Barzani aleyhine ağır eleştiriler yazan 22 yaşındaki Serdest Osman, 4 mayıs günü Erbil’de kaçırıldı. Genç gazeteci bir gün sonra Musul’da başından tek kurşunla vurulmuş olarak bulundu.

Ailesinin isteği üzerine Barzani tarafından oluşturulan komite önceki gün genç gazetecinin "militan bir gruba üye olduğu için" düşmanı başka militanlar tarafından öldürüldüğünü açıkladı.

İsveç’te yaşayan ağabeyi ve ailesi bu açıklamayı kabul etmedi. Barzani’yi suçladı. Daha sonra açıklama yapan uluslararası basın kuruluşları da durumu protesto etti.

Newyork’ta bulunan Commitee to Protect Journalists (CPJ) ve Paris’teki Reporters Without Borders (RSF) adlı basın örgütleri soruşturma komitesine inanmadıklarını araştırmadan kuşkulu olduklarını açıkladılar. 100 kadar Iraklı gazeteci de Barzani’ye açık mektup yazarak yapılan açıklamayı inandırıcı bulmadıklarını bildirdiler.

Basın kuruluşları soruşturmanın derinleştirilmesi için baskı yapıyor. Genç gazetecinin ailesi Barzani’nin başını çok ağrıtacağa benziyor.

www.gazeteci.tv