Medya
22 Tem 2011 09:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:36

OKAN BAYÜLGEN'İN KANAL D ENDİŞESİ NE? TV8'E GİTMEYİ NEDEN DÜŞÜNÜYOR?

Akşam yazarı Oray Eğin, Bayülgen'in transfer ikilemini ve TV8'i mercek altına alarak akıllarda kalan soru işaretlerini yazdı.

İşte Akşam yazarı Oray Eğin’in bugünkü konuyla ilgili köşe yazısı...

Okan Bayülgen’in ikilemi
Bundan yıllar önce daha Kanal D’nin adı sanı anılmazken, Cem Özer’in ’Laf Lafı Açıyor’ programına iki milyon dolara yakın bir para dökerek transfer etmişlerdi. O zamanlar Cem Özer bir rock yıldızı gibiydi. ’Laf Lafı Açıyor’ da dönemin en çok konuşulan programıydı.
Bu transfer bir anlamda Kanal D’nin çıkışını sağladı. Tıpkı Güneri Cıvaoğlu’nun zamanında Sabah’a transfer olması gibi...
Çıkış arayan markalar kuvvetli bir isme yatırım yaparlarsa birkaç basamak birden atlarlar.
TV8 yıllardır bu basamakları atlamaya çalışıyor. Bir türlü başaramıyor. İkinci, üçüncü sınıf isimlerle birinci lig kanal olunamayacağını gördüler.
Sonunda silkindiler ve Okan Bayülgen’e teklif götürdüler. Eğer bu hamleyi yaparlarsa kanala tarihinin en büyük markasını katmış olacaklar. Bir Okan Bayülgen’in TV8’e katma değeri milyonlarca dolardan bile fazla olur.
Ancak şöyle bir durum var...
Okan Bayülgen’i bu saatten sonra para cezbedemez. Hiçbir zaman çok para için bu işi yapmadı zaten, sevdiği için yaptı. Zamanında programını beğenmediği için bir günde yayından bile çekmişti. İşin niteliği bu kadar önemlidir onun için.
Ama bakıyorum şimdi TV8’e gidebilme ihtimalinden söz ediyor.
Geçen seneki çizgisini düşünüyorum. Herkesin sustuğu bir dönemde alternatif seslere kucak açtı hep. İnternet’e filtre uygulamasını protesto etti, sınavlardaki yolsuzlukları dile getirdi, gençlerin sesine platform oldu, sokaklardaki isyanı ekrana taşıdı.
Şimdi TV8’e gitmeyi ciddi ciddi düşünüyorsa acaba önümüzde sezon kendi kanalında istediği gibi program yapamayacağından mı endişe ediyor?