Televizyon
29 Ağu 2012 11:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:04

OKAN BAYÜLGEN'İN EMEKLİLİĞİ YAKLAŞIYOR MU?

Okan Bayülgen bu yıl sadece "bilgi yarışması" sunacak... Peki, meydan kimlere kalacak? Murat Tolga Şen yazıyor.

Ne yani, bu sezon “kral öldü yaşasın yeni kral” mı diyeceğiz?

Acun Ilıcalı’nın yükselişi Star televizyonunda sürecek gibi görünürken onun karşısına çıkabilecek, izleyeni hem eğlendirecek hem de bilgi sahibi yapabilecek, farkındalık yaratabilecek tek isimden, Okan Bayülgen’den bahsediyorum.

Geçen sezon tv8’de haftanın beş gecesi program yapan Okan Bayülgen, bu yıl farklı bir formatla hayranlarının karşısında olacakmış, bu yıl ‘talk şov’ yapmak istemeyen Bayülgen, ekibiyle birlikte bir bilgi yarışması hazırlıyormuş. TV’nin anarşisti diye nitelendirdiğim Bayülgen’in, sunuculuğunu üstleneceği yarışma hafta içi her gün 20.00’de tv8 ekranlarında olacakmış!

Hiçbir zaman olmadığı kadar çok kanalımız var ancak ‘gösteri adamı’ diyerek sayabileceğimiz isimler sınırlı. Bir zamanlar Mehmet Ali Erbil, Cem Özer vardı mesela ama onlar çoktan emekli oldu. Şimdi elimizde kala kala Okan Bayülgen ve Beyaz kaldı ancak Beyaz uzun zamandır meseleye bir memur zihniyetiyle yaklaşıyor.

Yılların verdiği alışkanlıkla her Cuma, Kanal D’nin karşısına geçip Beyaz’ın şovunu izliyorum elbette ancak artık bu ilgi şartlı refleks göstermekten öte bir şey değil.

Çünkü ne izleyeceğimi çok iyi biliyorum. Beyaz’ın sürekli öveceği ve kur yapacağı kadın konuklar, şakayla karışık yererek üzerlerinden prim yapacağı erkek konuklar ve her yıl en az 3-5 kez davet edilen Rafet el Roman, Yusuf Güney ikilisi… Şablon asla değişmez!

Beyaz kendi sabitini korurken, Acun gemileri karadan yürüterek gelirken ‘Okan Bayülgen krallığı’ bir bilgi yarışmasına hapsolursa üzülürüm doğrusu…

Okan Bayülgen’in ne yapmaya çalıştığını gayet iyi biliyorum. TV’ye zeka getirmek, gençlerin önünü açmak, ‘prime time’ denilen en çok izlenen zaman dilimini “dolma sararken TV izleyen teyzeler” klanından kurtarmak için uğraşıyor.

Daha önce yaptığı denemeler de güzeldi ama bir şekilde sabote edildi. ATV’nin “Çek Bakalım” projesi bambaşka bir tarafa gidebilirdi ama ne oldu? İzlenme rakamlarını arttırabilmek için her hafta daha fazla popülizme kayınca, ne kanalı, ne de Bayülgen’i mutlu edemeyen bir şey haline dönüşerek bitti.

Bayülgen belli ki *Moonwalk yaparak geriye çekilip öne gençleri sürmek niyetinde… On8 tv projesiyle uğraşabilmek adına da hem ekran önünde olacağı, hem de yıpranmayacağı bir pozisyon almak istiyor olabilir ancak Satel’de “Gece Kuşu” olarak izlediğim ve iyice gri bir adam olduğum şu günlerde bile izlemeyi çok sevdiğim bir TV yüzü Okan Bayülgen… Görmezsem özlerim!

Keşke sunacağı “bilgi yarışması” çok tutsa da tv bambaşka bir şeye evirilse… O kadar sıkıldım ki adına “televizyonculuk” denilen ilkellikten. TRT’nin tek kanallı, sakin zamanlarını özler hale geldim.

murattolga@gmail.com

*Moonwalk: Geriye adım atıldığı hâlde ileriye adım atılıyormuş gibi gözüken, göz yanılsaması üzerine kurulu bir dans figürü.