Gündem
15 Kas 2023 12:25 Son Güncelleme: 15 Kas 2023 12:28

Öğretmen atamalarıyla ilgili flaş açıklama

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin öğretmen atamalarıyla ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. "Öğretmen atamaları konusunda bütçenin Meclis'ten geçmesni bekliyoruz. Yeni atama için planlama yapılacak" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, merakla beklenen öğretmen atamalarına ilişkin yeni açıklamada bulundu.

Bakan Tekin açıklamasında, “Bütçenin geçmesini bekliyoruz yeni öğretmen ataması konusunda planlama yapacağız” dedi.

Buna göre; yeni yılda yapılacak öğretmen atamaları bütçe görüşmelerinin sona ermesiyle birlikte belli olacak.

Bakan Tekin, muhalefetin ‘24 Kasım'da öğretmenlere ikramiye verilsin’ çağrısı ile ilgili de "Biz kendi politikalarımızı kendimiz belirliyoruz. Öyle bir şey olursa bunu Cumhurbaşkanımız ile Maliye Bakanımız duyurur." ifadelerini kullandı.

BAKAN TEKİN'İN KABİNE SONRASI AÇIKLAMALARI
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kasım ayı başında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlamıştı. 

Bakan Tekin öğretmen atamaları sorusuna şu ifadelerle yanıt vermişti: "Mümkün olduğu kadar fazla sayıda atama yaparak öğretmen adaylarını eğitim ailemize katmak istiyoruz. Ama takdir edersiniz ki atamalar tek başımıza alacağımız bir kararla olmuyor. Hazine ve Maliye Bakanlığımızla birlikte bütçe olanakları çerçevesinde, ihtiyaç duyduğumuz alanlarda ve sayıda öğretmen ataması yapmayı planlıyoruz inşallah."