Televizyon
24 Şub 2011 13:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:04

ÖDÜLLÜ YÖNETMENLER "KÜÇÜK HANIMEFENDİ" İÇİN BULUŞTU!

Muazzez Tahsin Berkand'ın ölümsüz eseri "Küçük Hanımefendi" dizi olarak ekrana geliyor.

'Mommo' filmiyle  uluslararası festivallerde 27 ödül alan yönetmen Atalay Taşdiken ile  “Takva” filmiyle pek çok ödül ve başarıya imza atan  Özer Kızıltan, TRT1'deki 'Küçük Hanımefendi' dizisinde buluştu.

Yapımcılığını Atalay Taşdiken'in yaptığı, Muazzez Tahsin Berkand'ın ölümsüz eseri 'Küçük Hanımefendi'  dizi olarak ekrana geliyor.Özer Kızıltan'ın yönettiği dizide başrolleri Barış Bağcı, Cansu Tosun, Arsen Gürzap, Derya Alabora, Kazım Akşar ve Bayazıt Gülercan paylaşıyor.

Karşılıklı zorunluluktan evlenen iki gencin hikayesinin anlatıldığı dizide, izleyenler Yeşilçam filmi çağrışımlarıyla temiz, naif  bir aşk hikayesi ve iyi ile kötünün mücadelesine tanık olacak.Hastalıklı, zayıf ve çirkin bir kızın inanılmaz dönüşümü ve aşkına sonuna dek sahip çıkışı ekranlara yansıyacak.

'Küçük Hanımefendi' de Neriman rolü için 200 genç kızın arasından seçilen Almanya doğumlu ve profesyonel bir balerin olan Cansu Tosun seçildi. Torun "Çok şanslı olduğumu düşünüyorum. Neriman gibi ben de 22 yaşındayım. Bu benim ilk rolüm. Belgin Doruk ve Hülya Koçyiğit'in oynadığı 'Küçük Hanımefendi' filmlerini defalarca izledim. Onları izleyerek bu role çalıştım" dedi.
 
25 Şubat cuma akşamı 19.55'de TRT 1'de ilk bölümüyle ekrana gelecek 'Küçük Hanımefendi'yi 1961'de ilk kez Belgin Doruk, 1970'de ise Hülya Koçyiğit oynamıştı.