Televizyon
03 Mayıs 2010 09:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:16

''ÖDÜL ALMAM TESADÜF DEĞİL!..'' EZEL'İN MÜZİKLERİ NASIL YAPILDI?..

'Ezel'in müzikleri ile geçtiğimiz hafta 'İsmail Cem Televizyon Ödülü' kazanan Toygar Işıklı, dizinin müziklerini nasıl yaptığını anlattı.

Toygar Işıklı, başarısının şifresini verdi: Acı ve aşkı anlatmak için gitar ve piyano kullandım. Müziği duyan, karakteri daha görmeden canlandırsın istedim

atv’nin fenomen dizisi ’Ezel’in müzikleri ile geçtiğimiz hafta ’İsmail Cem Televizyon Ödülü’ kazanan Toygar Işıklı, "Başarının sırrı özgün olmak. Başkalarına ait olanı değil, kendine ait bir dünya kurarak, kendine ait bir şeyler çıkarmak" dedi.

EMEK VERMEDEN OLMUYOR
"Emek sarf etmeden kimseye ödül verilmiyor" diyen Toygar Işıklı, ’Ezel’ dizisinin müziğini hazırlarken neleri ön plana çıkardığını şöyle anlattı: "Ezel’de senfonik yani orkestral bir durum var. ’Ezel’ ile ’Ömer’in acısını vermek için gitar kullanıyorum. Dizinin genel tansiyonu için de grup yaylı enstrümanları tercih ediyorum. ’Eyşan’ın aşk duygusunu verebilmek için de piyanodan yararlanıyorum. İnsanlar televizyona bakmadan, müziği dinlediğinde o karakteri gözünde canlandırsın istiyorum... Ben bunu hedefliyorum ve elimden geldiğince de başarmaya çalışıyorum." ’Ezel’in yeni sezonu için de ’bomba gibi müzikler’ hazırladığını belirten Toygar Işıklı, "Bundan sonra uzun yıllar film müzikleriyle devam etmek ve dizi sektöründe ses getirdiğim gibi sinemada da ses getirecek projelere imza atmak istiyorum" dedi.


Ödül almam tesadüf değil
’Yaprak Dökümü’ ve ’Aşk-ı Memnu’ gibi popüler dizilerin de müziğine imza atan Toygar Işıklı, bugüne dek 100 binden fazla dizi ve film müziği dinlediğini belirterek, şunları söyledi: "Ödül almam tesadüf değil. Ben kendimce iyi şeyler çıkardığıma inanıyorum ve gerçekten çalışıyorum." Marmara Üniversitesi Müzik Eğitimi Bölümü’nde şan eğitimi alan Toygar Işıklı; halen İ.T.Ü’de Müzikoloji ve Müzik Teorisi üzerine doktora yapıyor.

Sabah