Gündem
10 Şub 2012 14:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:19

OCAK AYINDA EN ÇOK HANGİ PROGRAMLAR HABER OLDU?

“Televizyonun Medya Karnesi”ne göre Ocak ayında televizyon programları yazılı basına şöyle yansıdı!

Interpress’in hazırladığı “Televizyonun Medya Karnesi”ne göre Ocak ayında televizyon programlarının yazılı basına yansıması şöyle oldu...

Ekranda yayınlanan programların yazılı basında çıkan haber sayılarıyla oluşan “Televizyonun Medya Karnesi” araştırmasına göre, son bir ayda tam gün ve prime time izlemesi yapılan 60 kanalda, haberden diziye, müzikten spora, sohbetten filme kadar 80’e yakın kategoride yayınlanan 781 program hakkında toplam 20 bin 326 adet haberin çıktığı saptandı.
 
Medya takip ajansı Interpress’in, iki bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergide çıkan programlar üzerine yaptığı inceleme, Ocak ayında ekranda yayınlanan programlar içinde en çok haberin yarışmalar üzerine çıktığını gözler önüne serdi. 11 kanalda yayınlanan 22 yarışma programı hakkında toplam 789 haber yayınlanırken, O Ses Türkiye (Show), Kim Milyoner olmak İster? (ATV) ve Yetenek Sizsiniz Türkiye’nin (Show) ilk üç sırada yer aldığı belirlendi.
 
Sohbet programları haberde ikinci sırada
 
Geçtiğimiz ay televizyondaki 19 kanalda yayınlanan 39 sohbet programı yazılı basında en çok haber olan ikinci kategoriyi oluşturdu. 358 haberin çıktığı sohbet programları içinde ilk üç sıra, Burada Laf Çok (CNN Türk), Şeffaf Oda (Kanal D) ve Pazar Eki (Kanaltürk) şeklinde oluştu.
 
Spor programlarındaki tartışmalar haberlerde daha sık yer buluyor
 
Ekranın en çok izleyici çeken programların arasında bulunan spor programları Ocak ayında da en çok haber olan programlar arasında yer aldı. Toplam 328 haberin çıktığı spor programlar arasında, sık sık tartışmaların yaşandığı Telegol (Kanaltürk), Stadyum (TRT1) ve Basın Tribünü’nün (TRT3) en çok ismi gündeme geldiği görüldü.
 
Kültür sanat programlarına olan ilgi artıyor
 
“Televizyonun Medya Karnesi” raporu, geçen ay kültür sanat programlarının yazılı basında haberlerinin arttığını da ortaya çıkardı. Ocak ayında 13 kanalda yayınlanan 36 kültür sanat programı hakkında toplam 261 haber çıkarken, Bu Ülke (TRT Türk), Kırmızı Halı (Kanal 24) ve Gece Gündüz (NTV) hakkında en çok haber yayınlanan programlar oldu.
 
Açık oturum programları haberleri toplamaya devam ediyor
 
Rapor, ekranda yayınlanan açık oturum programlarının geçtiğimiz ay da yazılı basında haber olmaya devam ettiğini gösterdi. 9 kanaldaki 13 açık oturum programı 222 kez yazılı basında haber olurken, ilk üç sırada 32. Gün (Kanal D), Konuşulmayanlar (A Haber) ve Medya Mahallesi (CNN Türk) yer aldığı belirlendi.