Gündem
06 Haz 2012 13:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:44

O YASA ZAHİD AKMAN'A İŞLEMEDİ!

Deniz Feneri davasından 3 ay tutuklu kalan RTÜK eski başkanı Zahid Akman, Kanal 7'nin yöneticisi oldu.


RTÜK eski başkanı Zahid Akman, Kanal 7’nin yöneticisi oldu. 2531 sayılı yasaya göre, kamu görevlileri 3 yıl süreyle daha önce görev yaptıkları kurumun ilgi alanına giren işlerde çalışamıyor.

Deniz Feneri davasından 3 ay tutuklu kalan ve hakkında  hapis istemiyle dava açılan RTÜK eski Başkanı Zahit Akman’a ’’Kamu görevinden ayrılanların, yapamayacakları işler’’ yasası işlemedi.

Akman, Kanal 7 TV kanalının Genel Yayın yönetmeni oldu. Halen yürürlükte bulunan 2531 sayılı yasa, kamu görevinden ayrılanların, üç yıl süreyle daha önce çalıştıkları kurumların ilgi alanında faaliyette bulunmalarını yasaklıyor ve bu hükme aykırı davrananlara da 6 ay ile 2 yıl arasında hapis cezası öngörüyor. Ancak bu yasada üst kurullar sayılmadığı için, Akman RTÜK’ün denetiminde olan Kanal 7’de çalışmaya başladı.

CHP Kırklareli milletvekili Turgut Dibek, TBMM’ye önerge vererek ’’Zahit Akman’ın RTÜK’ün denetlediği bir kurumda çalışması 2531 sayılı yasanın ihlali değil midir?’’ diye sordu. Önergeyi cevaplayan Başbakan yardımcısı Bülent Arınç ise, RTÜK kanununda üyelerin görevleri süresince bu yasağın devam ettiğini hatırlattı. Arınç, RTÜK üyelerinin görevleri sona erdikten sonra ’’Yapamayacakları işler konusunda’’ herhangi bir yasak öngörülmediğini vurguladı.