Gündem
19 Şub 2013 00:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:02

O SES TÜRKİYE'DE BİRİNCİLİK MUSTAFA BOZKURT'UN!

Haftalardır süren büyük mücadelede Türkiye'nin O Sesi bu akşam belli oldu.

Star TV’de ekranlara gelen, ses yarışması ’O Ses Türkiye’nin kazananı belli oldu. 60 bin kişi arasından sıyrılan, 2012’nin ekim ayında jürinin karşısına çıkan ve sonrasında rakiplerini eleyen adaylardan 4’ü, dün gece büyük finalde kozlarını paylaştı.

Ve Türkiye attığı SMS’lerle ’Ayda mı, Berkan mı, Mustafa mı, Onur mu?’ sorusunun yanıtını verdi: Mustafa.

Onur Uğuş, Berkan Taşkın, Ayda Mosharraf ve Mustafa Bozkurt canlı yayında en iyi performanslarını sergiledi ve Ayda ile Mustafa son ikiye kaldı.

Önce Berkan ardından da Onur elendi

İki isim geçmiş programlarda seslendirdikleri şarkılardan ikisini daha söyledi; bu sürede SMS’ler alınmaya devam etti. ’İsyan’ ve ’Hakim Bey’ Ve gelen SMS’ler sonunda Mustafa Bozkurt, Türkiye’nin sesi oldu. Böylece Mustafa Sandal, geçen sezon yarışmacısı birinci olan Murat Boz ile Hadise ve Hülya Avşar’a üstünlük kurmayı başardı.

Yaklaşık 4 saat süren canlı yayın sonunda birinciliği elde eden Mustafa Bozkurt, ödül olarak bir albüm ve son model bir araba kazandı.

Yarışmaya Gaziantep'ten katılan ve seslendirdiği Ahmet Kaya'ya ait şarkılarla izleyenlerin gönlüne taht kuran Mustafa, şampiyonluğunun ardından gündemdeki barış sürecine paralel bir de zafer konuşması yaptı.

BARIŞ SÜRECİNE PARALEL ZAFER KONUŞMASI
Mustafa, kendisinin Çin'den Kanada'ya kadar birçok yerden mesajlar aldığını belirterek, "bu benim her milletten oy alarak birinci olduğumu kanıtlar. Biz eğer böyle bir durumda birleşebiliyorsak, eğer her millet bir Gaziantepli olarak bana oy verebiliyorsa, demek ki biz her konuda birleşebiliriz" dedi.

"DEMEKKİ BİRLEŞEBİLİYORMUŞUZ"
Mustafa konuşmasına şöyle devam etti;

"Bana verilen oylar, yalnızca Gaziliği hak eden Gaziantep'ten gelmedi. Güzel ülkemin her köşesinden geldi. Zaten sevindirici olan da budur. Bütün milletlerden oy aldım, hepsi bana oy verirken birleşti. Demek ki istenilince birleşebiliyormuşuz. Eğer bu birleşmeye katkıda bulunuyorsam bu benim için en büyük mutluluktur."

"KAZANAN AHMET KAYA'DIR"
Mustafa ayrıca kendisinin kazananın açıklanmada bir merdiven olduğunu, gerçek kazananın ise Ahmet Kaya olduğunu belirtti. Gaziantepli Mustafa, hatırlanacağı üzere yarışmaya katıldığından beri Ahmet Kaya'nın farklı farklı şarkılarını seslendirerek yarışmada kendisine hayran kitlesi oluşturmuştu.