Gündem
02 Mar 2012 13:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:23

O GAZETECİLER SAHİPSİZLİKTEN SURİYE'DE Mİ GÖMÜLDÜ?

Humus'ta hava saldırısında öldürülen iki gazetecinin sahipsizlikten Suriye'de gömüldüğü iddia edildi.. VİDEO

Suriye’nin Humus kentinde hava saldırısında öldürülen ABD’li gazeteci Marie Colvin ile Fransız foto muhabiri Remi Ochlik’in, Humus’ta defnedildiğini gösteren bir video yayınlandı.

İnternette yayınlanan videoda, iki gazetecinin öldürüldükleri bölgenin yakınlarında bir mezarlığa defnedildiği öne sürüldü.
 
Suriyeli muhaliflerin çektiği belirtilen video görüntüsünde bir kişi, Baba Amr mahallesi yakınındaki bir mezarlıkta, iki gazeteciyi defnetmek zorunda kaldıklarını çünkü Kızılhaç’ın cesetleri almaya gelmediğini söyledi.

’ELEKTRİK YOK, CESETLERİ KORUYAMIYORUZ’
 
Adının ’’Dr. Muhammed Ahmed el Muhammed’’ olduğunu belirten videodaki kişi, elektrik kesintisi nedeniyle iki gazetecinin naaşlarının korunamadığını ve muhaliflerin onları gömmeye karar verdiğini belirtti. Görüntüde muhalifler Esad’ın devrilmesi için ABD’den yardım da istiyor.
 
Videoların gerçekliğinin bağımsız kaynaklar tarafından henüz doğrulanmadığı belirtildi.
 
SALDIRIDA ÖLDÜRÜLMÜŞLERDİ
 
ABD’li gazeteci Colvin ve Fransız fotomuhabiri Ochlik, geçtiğimiz hafta Humus’ta düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybetmişti. Onlarla birlikte yaralanan iki yabancı gazeteci de muhaliflerin yardımıyla Humus’tan Lübnan’a kaçırılmıştı.

İŞTE O VİDEO :