Gündem
12 Ara 2012 09:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:29

'O GAZETECİ, TERÖRİST DEĞİL' GAZETECİLER KADUMİ İÇİN AYAKLANDI

Gazeteciler, 114 gündür Suriye'de tutulan gazeteci Bashar Fehmi Kadumi'nin serbest bırakılmasını istedi.

Şişli Nişantaşı'nda bulunan Suriye konsolosluğu önünde toplanan gazeteciler, 114 gündür Suriye'de tutulan gazeteci Bashar Fehmi Kadumi'nin serbest bırakılmasını istedi.

Eyleme Bashar Fehmi Kadumi'nin eşi Arzu Kadumi, Başar Kadumi’nin ablası Aida Kadumi ile gazeteciler katıldı. "Suriye Bashar’ı bize geri ver" sloganları atılan eylemde, Bashar Kadumi'nin posterleri ile "O gazeteci, terörist değil" yazılı pankartlar taşındı.

Bir konuşma yapan Arzu Kadumi, “Bu gün 114 gün oldu. Bu olay ilk olduğunda mevsim yazdı. Artık günleri, ayları değil, mevsimleri sayıyoruz. 114 gündür Bashar aramızda değil. Görüşmediğimiz kimse kalmadı. Dışişleri Bakanlığıyla görüştük, Başbakanla görüştük, Cumhuriyet Halk Partisi ile her gün görüştük. Onlar verdikleri sözün arkasındalar. Hâlâ Bashar Kadumi’yi getireceklerini söylüyorlar. Ortada bir gerçek var; Bashar hâlâ aramızda değil, hâlâ iki küçük çocuğun soruları cevapsız. Suriye hükümetine sesleniyorum; nasıl ki Cüneyt Ünal’ı serbest bıraktılar, Bashar’ı da serbest bıraksınlar” diye konuştu.

Aida Kadumi’nin de bir konuşma yaptığı eylem, Bashar Kadumi'nin posterlerinin Suriye konsolosluğu önüne bırakılmasıyla sona erdi.