Gündem
22 Mar 2012 04:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:28

NY TIMES'TA AK PARTİ'YE NEVRUZ ELEŞTİRİSİ!

New York Times Kürtlerin 2009 seçimlerinden sonra BDP'lilere yönelik tutuklamalara karşılık verdiğini yazdı

New York Times gazetesi Nevruz’da yaşanan gösteriler ve kutlamalara dikkat çekerek Kürtlerin 2009 seçimlerinden sonra BDP’lilere yönelik tutuklamalara karşılık verdiğini yazdı.

Gazetede Susanne Gusten imzasıyla yayınlanan haberde Arap Baharını destekleyen Türk hükümetinin kendi içindeki protestoculara karşı tahammül göstermediği ifade edilerek polisin Kürtlere karşı yoğun bir şekilde tazyikli su ve göz yaşartıcı gaz kullandığı söylendi.

Türkiye’de şu anda 24 Belediye Başkanı, onlarca encümen ve 630 BDP yetkilisinin tutuklu bulunduğunu yazan NYT “Kürt göstericiler, Arap isyanını destekleyen ancak kendi ülkesindeki muhaliflere ya da sokaklardaki protestoculara sınırlı sabır gösteren Türk hükümetine baskı uygulamak umuduyla özerklik çağrılarını yoğunlaştırdığı zaman Türkiye’nin geniş Kürt nüfusuyla gerilimi son günlerde yükseldi” değerlendirmesinde bulundu.

NYT muhabiri Cizre’de seçimlerin ardından seçilen belediye başkanı ve vekil belediye başkanının da tutuklandığını yazadıktan sonra şu anki başkan olan Mustafa Gören’in “Bize boyun eğdiremeyecekler sözüne yer verdi.

İstanbul’da bir BDP’linin gösteriler sırasında öldürüldüğünü yazan NYT, polisin yoğun bir şekilde gözyaşartıcı silah kullandığını kaydetti.

Haberde ayrıca, düzinelerce Kürt yanlısı gazeteci, entelektüel ve akademisyenin tutuklandığı ifade edilerek, hükümetin özel Kürtçe dil kursları dahil bazı değişiklikler yaparak Kürtlerle ilişkilerini iyileştirmeyi amaçladığını, ancak bu karşılığın 15 milyon Kürt’ün haklarının yeni anayasada tanınmasını isteyen Kürt aktivistler için yeterli olmadığı ifadeleri yer aldı.