Gündem
02 Mayıs 2011 09:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:18

NURİYE AKMAN'IN YENİ ROMANI "KİM?" ÇIKTI!

Gazeteci Nuriye Akman'ın “Biz neyiz?” sorusuyla, insanı, ben'i ve ego'yu irdelediği yeni romanı Doğan Kitap'tan çıktı.

Aydın Aytaç kitabının son düzeltilerini yapmak üzere sakin bir sahil kasabasına gider, bir pansiyona yerleşir. Yanında can dostu köpeği Kral vardır. Pansiyonda kâğıt çıktılarını yanına almadığını, sadece kitabın kayıtlı flash diski yanına aldığını fark eder. Kâğıt çıktısı almak üzere kasabadaki internet kafeye gider.  Aydın Aytaç’ın hayatı kafenin sahibi Hikmet Bey’le tanıştığı andan itibaren değişir. Bu ilk değişimdir ikinci değişimi ise ahtapot avcısı Emre Usta’yla yaşar. Emre Usta ona aşkın hallerini, kaderin kaçınılmazlığını, “ben” kumaşını yırtmayı, öğretecektir.

Nuriye Akman bu çok katmanlı romanında “Biz neyiz?” sorusuyla, insanı, ben’i ve ego’yu irdeliyor. Bu sebeple de ana kahramanı olgunluk yaşlarında bir yazar. İnsana dair verilen isimlerin, kullanılan sıfatların aslında insanı tarif etmekten çok onu gizlediğini, sakladığına vurgu yapıyor. Bazen öyle olur ki bu isimler insanın gerçek cinsiyetini dahi ortaya koymaz saptamasını yapıyor. Kadın mı erkek mi olduğunu bilmediğiniz birine âşık olabilir miyiz? Aslında kim olduğumuzu biliyor muyuz?

Yıllarca biriktirdiklerini BEN adı altında kaleme alan bir yazarın başından geçenlerin sonradan nasıl önce SEN’e sonra O’na ulaşmasının mistik öyküsü. Beni eriten seni gören ve Ona ulaşan insan üzerine.