Gündem
05 Mayıs 2011 08:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:19

NTV HABERCİLİKTE RAKİPLERİNE FARK ATTI! O EVİN KAPISINDA NÖBET!

NTV, dünyanın gözlerinin çevrildiği yerde... Muhabir Hüseyin Yılmaz ve kameraman Mesut Sert, Usame Bin Ladin'in öldürüldüğü eve gitti.

Dünya gündeminin odağına oturan Usama Bin Ladin operasyonu detaylarıyla medyanın ilgi odağı olmaya devam ediyor. Ladin’in öldürüldüğü malikane bu kez NTV kameralarının hedefindeydi.

NTV ekibi, ABD’nin ölüm operasyonunun gerçekleştiği Pakistan’ın Abbottabad kentindeki evin bulunduğu mahalleye gitti.

Ana Haber’de Can Dündar’ın sorularına yanıtlayan muhabir Hüseyin Yılmaz, kameraman Mesut Sert’le, izin verildiği ölçüde eve yaklaştı, evin bulunduğu mahallede dolaştı.
Hüseyin Yılmaz’ın Canlı Ana Haber’de aktardığı bilgiler şöyleydi:

"Ev halen polis kontrolünde ve sadece gazetecilerin yaklaşmasına izin veriliyor.

Gün boyu sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı bölgeden, Pakistanlı yetkililerin Amerikalılardan arta kalanları inceleme çalışması nedeniyle, bir ara gazeteciler de buradan uzaklaştırıldı.

Bu bölge gün boyu oldukça kalabalıktı. Fotoğraf çektiren, durumu anlamaya çalışan insanlardan bazıları öfkeliydi. Öfkenin nedeni, ABD’nin burunlarınn dibinde böyle bir operasyon yapması olduğu kadar, El Kaide’nin de bu kadar yakınlarında olduğu gerçeğiydi.

Polis, evin avlusuna ve içine girişlere izin vermezken, kurşun delikleri ve kırılmış birkaç cam göze çarptı; büyük bir hasarın olmaması da dikkat çekiciydi.

NTV ekibi mahallede dolaştı

Pakistan’da tek gündem maddesi ABD’nin operasyonu ve Bin Ladin’in öldürülmesi. Muhalefet bu operasyonun soruşturulmasını isterken, yönetimden de Bin Ladin’in varlığından haberdar olunmamasından, sadece kendi istihbaratlarının değil tüm dünya istihbaratlarının sorumlu olduğu açıklaması geldi.

Evin 2 km ötesinde Pakistan’ın en önemli askeri akademisi var. Burada Pakistanlı askerler, içlerinde Amerikalı eğitmenlerin de bulunduğu kişiler tarafından yetiştiriliyor. Ayrıca, ülkede geçen yıl yaşanan sel felaketinden sonra yardımların dağıtım merkezi de bu akademiydi.

Burada, Bin Ladin’in, bu kadar aktif bir merkezin yanında barınmasından nasıl haberdar olunmadığı dair yorumlar yapılıyor."