Gündem
10 Eyl 2010 15:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:36

NOKİA CEO'SUNU İŞTEN KOVDU!

Apple ve Google'a karşı güç kaybeden Nokia, eski popülaritesini kavuşmak için Olli-Pekka Kallasvuo'nun yerine Microsoft'tun CEO'sunu kaptı.

Dünyanın en büyük Cep telefonu üreticisi Nokia'nın başkanı Jorma Ollila bugün yaptığı açıklamada, "Şirkete dönüşüm gerçekleştirmek için daha fazla çaba sarf ettiğimiz bu dönemde, Elop'un yazılım tarafındaki güçlü geçmişi ve yönetim değişikliğinde gösterdiği başarı bize değerli katkılar sunacaktır" dedi.

Reuters'in haberine göre, Elop'un görevi Kallasvuo'dan 21 Eylül'de devralması bekleniyor.

Hayatının yarısından fazlasını Nokia'da çalışarak geçiren Kallasvuo döneminde, şirket akıllı telefon pazarında Apple ve Google ile rekabet etme konusuna başarılı performans sergileyemedi. Görevine son verilen Kallasvuo, tazminat olarak 4.6 milyon euro alacak.

Telekom sektöründe danışmanlık hizmeti veren Strand Consult'un başkanı John Strand değişiklikle ilgili olarak, şunları söyledi: "Nokia iletişim konusunda sıkıntı yaşıyor. Stephen Elop'un, Kallasvuo'dan daha iyi bir iletişimci olduğu şüphe götürmez bir gerçek."

Nokia, 2006 yılında piyasaya sürdüğü N95 modelinin ardından tüketicilerin çok beğenisini kazanan yeni ürün sunamazken, Apple'ın iPhone ürünü karşındaki rekabette geride kaldı.

Elop, Microsoft'ta çalışmadan önce internet altyapısında kullanılan cihazlar üreten Juniper Networks ve yazılım şirketi Adobe Systems'ta tepe yöneticiliği görevlerinde bulundu.

ETİKETLER
#nokia