Televizyon
01 Mar 2013 17:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:03

NİHAT HOCA SON NOKTAYI KOYDU; ''CİNSİYET DEĞİŞTİRMEDEN ÇOK DAHA ÖNEMLİ BİR MESELE VAR!''

VİDEO - Nihat Hatipoğlu bu sabah ATV'de yayınlanan programında şu sıralar gündemde olan iki soruya yanıt verdi.

Cinsiyet değiştirip erkek olarak hayatına devam eden Rüzgar Erkoçlar’ın durumu ilahiyatçıları ikiye bölmüştü, bu konuya İslamiyetin nasıl baktığını açıklayan Nihat Hatipoğlu süt bankası konusunda da önemli açıklamalar yaptı.

CİNSİYET DEĞİŞTİRMEDEN ÇOK DAHA ÖNEMLİ BİR MESELE

Süt bankası konusunda hayli mesaj ve soru aldığını belirten Hatipoğlu şöyle konuştu; "Nasıl böyle bir ihtiyaç oldu bilmiyorum, elbette iyi niyetle atılmış bir adımdır ama önce iki soru sormak istiyorum: Annelerin çocuklarına verdiği ve aynı değerde olan süt veya mamalar yok  mu? Birinci soru bu ikincisi süt olayı Kuran-ı Kerim’de süt kardeşliği hakkında Ayet-i Kerimeler vardır, HZ. Peygamber "Sütten olan haramlık neseb haramlığına benziyor, baba oğul kardeşlikle oluşan haramlık gibidir"diyor. Nisa 23. Ayet-i  Kerimesi’de süt anneliğinden bahsediyor.

Yani iki yaşından önce Ahmet diye bir çocuk var, Ahmet’e bir kadının sütü veriliyor. Ahmet o sütü emiyor, sütü veren kadının oğludur artık evlilik açısından o kadının beş çocuğu varsa altıncısı Ahmet’tir. Ahmet o kadının hiç bir çocuğuyla evlenemez. Bu iş bir neseb meselesidir. neseb karıştırma ihtimali var, bütün bir nesli etkileyecek bir konu onun için yeniden düşünülmeli diye düşünüyorum. Süt kardeşliği olabilir bir kadın çocuğa sütünü verebilir ama belirgin olması lazım çocuk o kadını tanıyacak, kardeşini tanıyacak, kimden aldığını bilecek, kimlere verdiğini kadın bilecek ki ilerde yanlış evlilikler olmasın.

Mesela cinsiyet değiştirmekle ilgili bir soru soruldu.  Bence süt olayı cinsiyet değiştirme ameliyatından çok daha önemlidir. Çünkü cinsiyetle ilgili ameliyatta kişinin kendisini bağlıyor, ama süt olayı bir nesli bir milleti ilgilendiriyor, ben sıcak bakmıyorum" dedi.

SÜT BANKASI AÇIKLAMASI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

FİZİKSEL YAPISI NEYSE ONU YAŞAYACAK

Cinsiyet değiştime ameliyatı ile ilgili sorulan soruya geçen Nihat Hatipoğlu şunları söyledi: "Allah erkeği erkek, kadını kadın yaratmıştır, kitaplarımızda bazı insanların eskiden çift cinsiyetli yaratıldığınıda söylüyor bu bir imtihan olabilir. Peki bu iki cinsiyette yaratılmış kişilere dinin bakışı nedir,  din şunu söylüyor ilerdeki dönemlerde kişinin durumuna göre baskın olan organ hangisiyse ona karar verilir.

Eskiden bu kadar detaylı tetkik, tespit imtikanı yoktu. Bu nedenle bunu ilerleyen yaşlarda organlarının baskınlığını esas alma yöntemiyle karar veriliyordu. Bugün artık tıp ilerlemiş jinekoloji ilmi ilerlemiş bu konudaki tahliller rahatça belli ölçüleri verebiliyor, diyorlar ki bu kadındır fiziksel anlamda, bu erkektir fiziksel anlamda.

Fiziksel anlamda kadın olanın erkeğe dönüşmesi olamaz, fiziksel anlamda erkek olanın kadına dönüşmesi olamaz. Birinin rahmi varsa doğurganlığı vardır, dişidir kadındır, rahmi yoksa doğurganlığı yoksa  ve erkek gibiyse fiziksel görüntüsü erkektir. Ben erkeğin kendimi kadın hissediyorum,  ben kadınım kendimi erkek hissediyorum ortada bir problem var demek  hayattaki bir şeyden çocukluktaki bir şeyden bir imtihan gerekçesi olabilir,  böyle kardeşlerimizi kınamayacağız, bunları hor görmeyeceğiz bunlara hakaret etmeyeceğiz,  bunları toplumun dışına itmeyeceğiz, kötü söz söylemeyeceğiz insandır bunlar herkeste olabilir böyle bir hal, ama bunlarla ilgili tedavi sürecini bu kardeşlerimizin problemlerine çözüm araması gerekir.

Aklı başında insanlarla konuşacaklar bunun bir imtihan oladuğunu bilecekler bu tür duygular gelişebilir insanda neyse fiziksel yapısı onu yaşayacak başka yollar aramayacak, aradığı zamanda Allah katında sorumluluk sahibi olur" dedi.

CİNSİYET DEĞİŞTİRMEK CAİZ Mİ? VİDEO