Gündem
04 Ağu 2010 09:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:31

NEWSWEEK'İN YENİ SAHİBİ KONUŞTU!

The Washington Post'un satışa çıkardığı haber dergisi Newsweek'in yeni sahibi Dr. Sidney Harman açıklama yaptı

The Washington Post şirketi, dün dünyaca ünlü haber dergisi Newsweek'i Dr. Sidney Harman'a sattığına dair sözleşme imzalandığını duyurdu.

The Washinton Post'un CEO'su Donald E. Graham "Newsweek'i satışa çıkardığımızda alıcının nitelikli gazetecilik konusunda en az bizim kadar güçlü duyguları olmasına dikkat ettik" dedi ve şöyle devam etti:

"O alıcının Sidney Harman olduğundan eminiz. Dr. Harman sadece canlı, çarpıcı ve üstün kaliteli bir haber dergisi çıkarmaya devam edeceğine değil; Newsweek.com'un da aynı derecede dinamik bir haber sitesi olarak varlığını sürdüreceğine de söz verdi. Bununla beraber Newsweek'in yetenekli ekibinin çoğunluğuyla da çalışmaya devam etme niyetinde."

"NEWSWEEK BİR HAZİNE"

Dr. Harman ise "Newsweek milli bir hazine. The Washinton Post Şirketi'nin ve Graham ailesinin halefi olmaktan inanılmaz derecede mutluyum ve bu büyük gazetecilik, ticaret ve teknoloji macerasına atılmayı dört gözle bekliyorum" dedi.

Satınalma anlaşmasının koşullarına dair detaylar kamuoyuna açıklanmadı. Ancak The Washinton Post şirketi emeklilik taahhütleri ile satış öncesinden kalma çalışanlara ilişkin belirli mali yükümlülükleri üstleneceğini de belirtti. Kapanışta ortaya çıkacak kazanım ya da kayıpların The Washinton Post şirketinin finansal konumunda etkili olması beklenmiyor.

Satış ve transfer sürecinde The Washinton Post şirtketinin danışmanlığını Allen & Company üstlendi. Dr. Harman'ın danışmanlığını ise Guggenheim Securities, LLC. Covington & Burling LLP yaptı. Dr. Harman bu süreçte Williams & Connolly LLP tarafından temsil edildi.

İşte Dr. Harman'ın kısa biyografisi:

Harman International'ın kurucusu ve hâlâ başkanlığını yürütmekte olan Sidney Harman ses sistemleri sanayisinin öncülerinden. 1977-78 yılları arasında ABD Ticaret Bakan Yardımcılığı yaptı; Harvard Üniversitesi John F. Kennedy Kamu Yönetimi Okulu'nda Teknoloji, Kamu Politikası ve İnsan Gelişimi Kürsüsü'nü kurdu. 1970-73 yılları arasında deneysel bir Protestan üniversitesi olan Friends World College'ın başkanlığını yaptı.

2003 yılında Daniel Yankelovich ile birlikte Mind Your Own Business (Sen Kendi İşine Bak); 1988'de de Starting With The People (İnsanlarla Başlamak) adlı kitapların yazarlığını yaptı.

Dr. Harman halihazırda Güney Kaliforniya Üniversitesi'nin başkanlığı yapıyor. Amerikan Sanat ve Bilim Akademisi'nde akademi üyesi; Aspen Enstitüsü İcra, Program Statejisi ve Mütevelli heyetleri üyesi.

ETİKETLER
#newsweek