Teknoloji
02 Kas 2021 21:27 Son Güncelleme: 02 Kas 2021 21:42

Netflix Games, oyun dünyasına resmen girdi! İşte özellikleri ve ilk oyunları...

Netflix, oyun sektörüne adım attı. Platformdan yapılan açıklamaya göre, tüm dünyada erişime açılacak.

Dizi ve film izleme platformu Netflix, resmen oyun sektörüne giriş yaptı.

Platformdan yapılan açıklamaya göre, bugünden itibaren, dünyanın her yerindeki Netflix üyeleri şu beş mobil oyunu Android cihazlarda oynayabilecekler:

Stranger Things 1984 (BonusXP)
Stranger Things 3: The Game (BonusXP)
Shooting Hoops (Frosty Pop)
Card Blast (Amuzo & Rogue Games)
Teeter Up (Frosty Pop)

Netflix Games ile mobil eğlence deneyimi sunacaklarını söyleyen Oyun Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mike Verdu, “Tüm üyelerimize hitap edecek bir oyun arşivi oluşturmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Açıklamaya göre, Netflix üyelerinin erişebileceği Netflix Games’te reklamlar, ekstra ücretler veya uygulama içi satın alımlar olmayacak.

NETFLİX OYUN SEKMESİNE NEREDEN ERİŞİLECEK?

Mobil oyunlar şu an için Android cihazlar üzerinden erişime açılıyor. Kullanıcılar Netflix hesabında oturum açıp profile giriş yapıldığında, Android mobil cihaz kullanan üyeler, indirecekleri oyunları seçebilecekleri ayrı bir oyun satırı ve sekmesi görecek. 

Android tablet kullanan üyeler ise ayrı bir oyun satırı görecek. Ayrıca tablet kullanıcıları indirip oynayacakları oyunları Kategoriler menüsünden seçebilecek.

Oyun oynamak için sadece Netflix üyesi olmanız yeterli. Bunun dışında platformda reklamlar, ekstra ücretler veya uygulama içi satın alımlar bulunmuyor. 

Netflix kullanıcılarının aynı hesapla birden fazla mobil cihazdan oyun oynayabileceğini belirtelim. Eğer cihaz sınırını aşarsanız, uygulama sizi bilgilendirecek. Böylece kullanılmayan cihazlardaki oturumunuzu kapatabilecek ya da tarayıcı üzerinden uzaktan devre dışı bırakabileceksiniz. 

ÇOCUK GÜVENLİĞİ VE DAHA FAZLASI

Bu arada oyunlar sekmesinin çocuk profillerinde bulunmayacağını belirtelim. Eğer çocuklarınızn yetişkin profillerine erişmesine engel olmak için bir PIN kodu eklediyseniz, Netflix'te oturum açarak bir cihazda oyun oynamak için de aynı PIN kodunu kullanmanız gerekiyor. 

Son olarak oyunları çevrimdışı olarak oynayabileceğinizi de ekleyelim. Ancak oyun seçeneklerinden yalnızca bazıları için internet bağlantısı gerekebiliyor. Şirket, önümüzdeki aylarda mobil oyun deneyimini iyileştirmeye devam edeceğini de dile getiriyor.

Oyun Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mike Verdu paylaştığı blog yazısında şu ifadelere yer veriyor: 

Firmanın açıklamasında ayrıca, "Daha yeni başlıyoruz. Önümüzdeki aylarda mobil oyun deneyimimizi iyileştirmeye devam etmeyi ve sunduğumuz eğlencelere yenilerini eklemeyi dört gözle bekliyoruz" denildi.

ETİKETLER
#Netflix #oyun