Gündem
30 Eki 2011 09:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:57

NEDİM ŞENER'DEN ARINÇ'A YANIT! ZAHİD AKMAN'LA EŞİT DEĞİLİM!

Nedim Şener cezaevinden gönderdiği mektupta "Zahid Akman ve diğerleri hep bizim gibi gazetecilerden daha eşitti" dedi.

Sayın Bülent Arınç her ne kadar temennisini dile getirse de ben hiçbir zaman Deniz Feneri sanıkları kadar kendimi eşit görmedim. Zahid Akman ve diğerleri hep bizim gibi gazetecilerden daha eşitti.

OdaTV davasının tutuklu sanıklarından gazeteci Nedim Şener, Deniz Feneri tahliyeleriyle başlayan tartışmayla ilgili, "Sayın Bülent Arınç her ne kadar temennisini dile getirse de ben hiçbir zaman Deniz Feneri sanıkları kadar kendimi eşit görmedim. Zahid Akman ve diğerleri hep bizim gibi gazetecilerden daha eşitti" dedi.

8 aydır bekliyoruz

Nedim Şener, Silivri Cezaevi'nden meslektaşlarına gönderdiği mektubunda şunları söyledi:

"Bildiğimiz ve görünen o ki Deniz Feneri sanıklarının bu 'daha eşit' hali varlığını hep koruyacak. Bize düşen haddimizi bilmektir. Tamam, Akman ve Deniz Feneri sanıklarıyla 'eşit' olmayalım ama insan yargılandığı davanın iddianamesindeki diğer sanıklarla eşit olmak istiyor doğrusu.


Odatv iddianamesindeki 2 tutuksuz sanık var, Mümtaz İdil ve İklim Ayfer Kaleli. Biz 8 ay soruşturmanın bitmesini ve iddianameyi bekledik. Sonunda iddianame çıktı, bir de ne göreyim; İdil ve Kaleli TCK 314/2, yani 'Silahlı Terör Örgütü Üyesi' olmakla suçlanıyordu. Çok şaşırtıcıydı, savcılığın mahkemeye bile sevk etmediği insanlar örgüt üyesi yapılmıştı. Ben ve Ahmet Şık ise 'örgüt üyesi' diye tutuklandık ama iddianame geldiğinde gördük ki suçlama 'örgüte üye olmamakla birlikte 'yardım ve yataklık etmek'. İdil'in ve Kaleli'nin hukuki durumu ile tutuklu Odatv çalışanlarının durumu arasında da hiç fark yok.

Tutuklansın demem

Elbette 'İdil ve Kaleli de tutuklanmalıydı' demiyorum, bu zalimlik olur. Ama diğer 314/2'den yargılanacak olanların canı yok mu?


Ben ve Ahmet Şık daha hafif bir suçlamayla hâkim karşısına çıkmayı bekliyoruz, hem de 8 aydır. Mahkemeler iddianame çıkmış olmasına, deliller toplanmış olmasına rağmen halen 'atılı suçun vasıf ve mahiyeti, delil durumu, kaçma şüphesi ve delilleri karartma ihtimali' gerekçesiyle tahliye taleplerini reddediyor. Tam 8 aydır Mümtaz İdil ve İklim Ayfer Kaleli delil karartmadı, kaçmadı biz mi delil karartacak ve kaçacaktık?"