Gündem
10 Haz 2010 12:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:22

NEDEN 33 YILDIR AYNI GAZETE OKUNUYOR?

33 yıldır pekçok film ve dizide görülen o gazete Hollywood'un demirbaşı haline geldi. İlginç olan bunun gerekçesi.

Dünya, Amerikan dizi ve filmlerinde sıkça görünen kimliği meçhul bir kadını konuşuyor. Söz konusu kadın "Dallas"tan "  Evli  ve Çocuklu "ya, "Çaresiz Ev Kadınları"ndan "İhtiyarlara Yer Yok"a kadar pek çok yapımda göründü.

Onu Amerikan dizi ve filmlerinin gizli figüranı haline getirense bir gazete. Çünkü Hollywood, medyaya telif ödememek için tam 33 yıldır aynı gazeteyi kullanıyor.

Amerikalı yapımcıların tasarruf merakı bir kadını fenomen haline getirdi. Dizi ve filmlerde kullanılan gazete ve üzerindeki fotoğraf sahiplerine telif ödemekten kaçınan yapımcılar çareyi kurmaca bir gazete üretip onu kullanmakta buldu. Ancak dikkatli izleyiciler bu kurmaca gazetenin 33 yıldır kullanıldığını farketti ve gazetede fotoğrafı görünen kadın sosyal paylaşım sitelerinde bir fenomen haline dönüştü. Gazetedeki kadının kimliği bilinmiyor. Kimileri adının Jill McDonough olduğunu, kimileriyse Indiana Jones’da oynayan Karen Allen olduğu iddiasında... Evlenip eşinin soyadını aldığı tahmin edilen meçhul kadının ne iş yaptığı, hayatta olup olmadığı bilinmiyor.

Kurmaca gazete Türkiye’de de çok izlenen "Dallas", "Evli ve Çocuklu", "Çaresiz Ev Kadınları", "İhtiyarlara Yer Yok" gibi yapımlarda da kullanıldı.

İŞTE KURMACA GAZETENİN BOY GÖSTERDİĞİ YAPIMLAR