Gündem
07 Tem 2023 11:06 Son Güncelleme: 07 Tem 2023 12:20

Necip Hablemitoğlu suikastı davası sanığı firar etti

Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastına ilişkin davada tutuksuz yargılanan eski özel kuvvetçi Nuri Gökhan Bozkır, Şanlıurfa’da yargılandığı soğan tırları davasından hüküm giyince firar etti. Bozkır, Hablemitoğlu suikastına ilişkin soruşturması kapsamında MİT tarafından Ukrayna’dan Türkiye’ye getirilmişti.

Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastına ilişkin soruşturma sürerken MİT operasyonuyla Ukrayna’dan getirilen Bozkır, 19 Mayıs tarihinde bu davanın diğer tutuklu sanıklarıyla birlikte tahliye edilmişti.

Tahliye kararından bir hafta sonra Şanlıurfa 2. Ağır Ceza Mahkemesi, kamuoyunda soğan tırları davası olarak bilinen davayı karara bağlamış ve Bozkır 21 yıl 9 ay hapse mahkum edilmişti.  Bozkır hakkında hükümle birlikte tutuklama kararı çıkmıştı.

T24'deki habere göre, Bozkır’ın hakkındaki tutuklama kararının ardından kayıplara karıştı. 

Tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı

Hablemitoğlu davasında “ayda bir en yakın karakola imza vermek ve ikametinin bulunduğu ili terk etmemek” şartıyla serbest bırakılan Bozkır, adli kontrol şartını da ihlal etti. Davaya bakan Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesi de bugün Bozkır hakkında adli kontrol hükümlerini ihlal ettiği gerekçesiyle tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı.