Medya
29 Mar 2011 11:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:11

NE YAPACAKSINIZ, HERKESİ TUTUKLAYACAK MISINIZ? ALPER GÖRMÜŞ'TEN ZEKERİYA ÖZ'E AÇIK MEKTUP!

Sayın Zekeriya Öz, ortadaki tabloya bakar mısınız biraz: Şimdi o kitap taslağının kopyası dolaşıyor elden ele...Ne yapacaksınız? Herkesi tutuklayacak mısınız?

Taraf yazarı Alper Görmüş köşesinden Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'e açık mektup yayınladı.

"Sayın Savcı" diye başladığı yazısına dikkat çeken şu yorumla giriş yaptı:
"Bu mektup, Ergenekon davasını en başından itibaren desteklemiş, üstüne titremiş, fakat davanın bugün geldiği aşamada kaygılanmaya başlamış bir gazetecinin eleştirilerini içermektedir."

İMAMIN ORDUSU

Alper Görmüş mektubun devamında sözü İmamın Ordusu adlı kitaba yapılan baskına getirdi ve şunları yazdı:

"(...) Size güvenmeye devam ediyorum, fakat özellikle Ahmet Şık'ın İmamın Ordusu adlı yayımlanmamış kitabıyla ilgili olarak yürüttüğünüz soruşturma ve operasyonların yol açtığı kamuoyu algısına aldırmayan tutumunuz, bu davayı fazlasıyla dar ve salt hukuki bir bakış açısıyla yürüttüğünüze dair zaten var olan izlenimimi pekiştirdi.

Muhtemelen kullandığım sözcükleri (bilhassa "salt hukuki" bölümünü) yadırgayacak, "başka ne yapacaktık ki" diye düşüneceksiniz...
Sayın Savcı, Sizinle işte tam bu noktada ayrılıyoruz: Bu dava her şeyden önce siyasi bir davadır ve bu nedenle nedenle, davayı yürütenlerin, kamuoyu algısını da hesaba katacak çok daha geniş bir bakış açısına sahip olması gerekir.

"Notlar" sizin, kitap kamuoyunun olsaydı?

"Ahmet Şık'ın kitap taslağının üzerindeki çeşitli notlardan kalkarak, onun kitabını Ergenekon örgütünden birilerinin talimatıyla yazdığına dair şüpheleriniz var. Ahmet'i çok yakından tanıyan biri olarak benim böyle bir iddiaya "neden olmasın" demem mümkün değil, fakat tabii sizin de benim bu noktadaki şahitliğimi ciddiye almama hakkınız var. Neticeyi göreceğiz...
Buraya kadar tamam; o notları incelemek istiyorsunuz ve üzerinde not ihtiva eden bütün taslaklara ulaşmaya çalışıyorsunuz. Yani sizin derdiniz kitabın içeriğiyle değil, notlarla... Peki o zaman, kitabın "notlar" dışındaki içeriğinin silinmesi amacıyla düzenlediğiniz seferberlik de ne oluyor?
(...)
Fakat sayın Zekeriya Öz, ortadaki tabloya bakar mısınız biraz: Şimdi o kitap taslağının yüzlerce kopyası dolaşıyor elden ele... Ne yapacaksınız? Herkesi tutuklayacak mısınız?

YAYINEVİM OLSA O KİTABI YAYINLARDIM

Alper Görmüş, İmamın Ordusu kitabıyla ilgili yapılan "sivil itaatsizlik" girişimine de değindi. Bu konuda tavrını net bir şekilde ortaya koydu ve şöyle dedi:

"İşin silme-sansür boyutuna varmasını protesto etmek, içeriğinden bağımsız olarak hepimizin boynunun borcu... Bir yayınevim olsaydı, hiç düşünmez, hemen yayımlardım bu kitabı."