Gündem
12 Nis 2012 14:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:32

NAZLI ILICAK'TAN BOMBA İDDİA; SORUŞTURMA KİMLERE UZANACAK?

Nazlı Ilıcak, 28 Şubat soruşturmasının hangi önemli isimlere uzanacağı konusunda ilginç iddialarda bulundu

Bugün başlayan 28 Şubat süreci ile ilgili yaşanan hukuki gelişmelerin nereye kadar devam edebileceği tartışılırken Nazlı Ilıcak kuvvetli bir iddia ortaya attı.

Gazeteci-Yazar Nazlı Ilıcak, 28 Şubat soruşturmasının dönemin Genelkurmay başkanları İsmail Hakkı Karadayı ve Hüseyin Kıvrıkoğlu'na uzanabileceğini iddia etti.

28 Şubat'ın mağduru olduğunu ifade eden Mehmet Altan, operasyonları olumlu bulduğunu dile getirdi. Süleyman Demirel'in de hesap vermesi gerektiğini düşünen Mahmut Övür ise, "Türkiye'de darbe yapanların yanına kar kalmayacak" dedi.

Türkiye güne 28 Şubat soruşturması kapsamında çeşitli adreslere düzenlenen operasyonlarla uyandı. Köşe yazarları 28 Şubat soruşturmasıyla ilgili Cihan Haber Ajansı'na değerlendirmelerde bulundu. Operasyonların sürpriz olmadığını belirten Nazlı Ilıcak, "Bu soruşturma bekleniyordu. Adı geçen Özkasnak, Çevik Bir gibi isimler 28 Şubat sürecinde aktif olarak rol oynamış isimlerdir. 28 Şubat emir komuta içinde gerçekleşmiş bir darbe teşebbüsü. Sıcak bir darbe olmamakla birlikte burada hedef Refah-Yol iktidarını devirmekti. Bunu başardılar. Emir komuta zinciri içinde olduğuna göre daha üst makamlara doğru bir arama kararı sorgulama kararı çıkacaktır. O dönemin iki Genelkurmay Başkanı var. Eski Genelkurmay başkanları İsmail Hakkı Karadayı ve Hüseyin Kıvrıkoğlu'na uzanma ihtimali var. Sonuç ne olur bilmiyoruz." diye konuştu.

Soruşturmayı Türkiye açısından önemli bulduğunu ifade eden Mehmet Altan ise, "Türkiye açısından çok önemsiyorum. Olumlu buluyorum. Demokratikleşme açısından önemli bir hamle olduğunu geç kaldığımızı düşünüyorum. 28 Şubat'ı birebir mağduru olarak bire bir bütün detayı ile gördüm. Orada sivil siyaseti ve muazzam medya yaklaşımı var. Yargının yardımı var. Yargı sisteminin Genelkurmay'da brifing verdiği darbedir bu." ifadelerini kullandı.

Bu süreçte eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in de hesap vermesi gerektiğini düşünen Mahmut Övür ise düşüncelerini şöyle açıkladı: "Türkiye geçmişteki darbelerle yüzleşmeye başladı. 12 Eylül darbecilerinin yargılanması kırılma noktası oldu. 28 Şubat süreci CHP'lilerin 'yargılayamayacaksınız' argümanının geçerli olmadığını gösteriyor. Türkiye'de artık darbe yapanın darbesi yanına kar kalmayacak. Bunu ilk defa yaşadığımız için bu kolay olmayacak ama doğru bir yolu bulacağız. Darbeleri yapanlar mutlaka hesap verecek. 28 Şubat herkesin gözü önünde gerçekleşen çok somut pervasız bir darbeydi. Dönemin Cumhurbaşkanı Demirel'in de hesap vermesi gerekiyor."