Televizyon
21 Mar 2012 09:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:27

NAZLI ILICAK SİVAS KATLİAMININ FATURASINI AZİZ NESİN'E KESTİ!

Dört Bir Taraf'ta Sivas katliamı tartışmasına Nazlı Ilıcak'ın Aziz Nesin tepkisi damga vurdu.

Sivas davasındaki zaman aşımı kararıyla muhafazakar aydınları ve tabanı sorgulayan tartışmaları hatırlatan Ilıcak, "Olayın asıl sebebi Aziz Nesin’in tahrikleridir..." dedi.

CNN Türk’te yayınlanan Dört Bir Taraf’ta Sivas katliamı tartışmasına Nazlı Ilıcak’ın Aziz Nesin tepkisi damga vurdu. Ilıcak, katliamın gerçekleştiği koşulların görmezden gelindiğini söyleyerek Aziz Nesin’in sözlerinin kitleyi tahrik ettiğini savundu.

Nazlı Ilıcak, Sivas davasındaki zaman aşımı kararıyla muhafazakar aydınları ve tabanı sorgulayan tartışmaları hatırlattıktan sonra ’Bazı gerçekler unutuluyor, olayın hangi şartlarda geliştiği anlatılmıyor. Müslümanlar hedef gösteriliyor...’ dedi.

Ilıcak, Aziz Nesin’in din karşıtı sözlerinin kitleyi tahrik ettiğini ve olayların bu sebeple çıktığını ileri sürerken Hürriyet gazetesini şahit gösterdi. Hürriyet’in katliamdan sonra attığı manşeti gösteren Ilıcak, ’Nesin’in Sivas’taki sorumluluğu unutturulmak isteniyor’ dedi. Hürriyet’in katliamı Aziz Nesin’e ihale eden "Sivas’ta Aziz Nesin isyanı" manşetini gösteren Ilıcak, bu başlığı olayların gerçekliğini yansıttığını iddia etti.

İŞTE O ANLAR :