Politika
08 Nis 2022 17:49 Son Güncelleme: 08 Nis 2022 17:51

Mustafa Sarıgül'ün partisinde büyük deprem: Sağ kolu istifa etti

Türkiye Değişim Partisi Genel Sekreteri ve Birinci Başkanvekili Hasan Aydın, ''Bu yönetim anlayışı ile bir siyasal parti yönetilemez'' diyerek görevinden istifa etti.

TikTok videolarıyla gündemden düşmeyen Mustafa Sarıgül'ün partisi Türkiye Değişim Partisinde (TDP) istifa depremi yaşandı. Sarıgül'ün sağ kolu, TDP Genel Sekreteri ve Birinci Başkanvekili Hasan Aydın görevinden istifa etti. Aydın istifasıyla ilgili, "Bu yönetim anlayışı ile bir siyasal parti yönetilemez" dedi.

Mustafa Sarıgül ve yönetim anlayışına eleştiriler getiren Aydın, "Sayın Genel Başkan, sizinle farklı düşünüyoruz. 10 yıl önce böyle değildiniz. Bu yönetim anlayışı ile bir siyasal parti yönetilemez. Daha altı ay önce siyasete girmiş ve kim olduklarını bilmediğimiz insanlarla asla olamaz" dedi.

Parti içindeki bir genel başkan yardımcısını hedef alan ve Sarıgül'ü bu ismin yanında olmakla suçlayan Aydın, "Bunun affı bile yok. Anlayamadığım için, sizin bir biçimiyle esir alındığınızı düşünüyorum. Bu şekilde, vasıflı binlerce kadromuzu yönetmemiz hem ahlaken, hem de vicdanen kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

Hasan Aydın istifasını ise şu ifadelerle duyurdu:

"Yeni MYK aynı kadro ve aynı anlayışla oluşacak bunu biliyorum. Bu nedenle yeni MYK'da görev almayacağım. Görev almama gerekçem şudur;

Lider demek; Yalana sus, talana isyan, ahlaksızlığa ceza demektir. Siz ise ödül veriyorsunuz.

Partimiz için, ülkemiz için emek veren, zaman ve çoluk çocuğunun kısmetinden keserek harcama yapan, il, ilçe başkanı ve yöneticilerimize haksızlık sayarım.

Üstelik tercih ettiğiniz MYK kadrosu, en son kurultayımızda tanıştığımız kadrolardır. Yolda bulduklarımızla, yolda yürüdüklerimizi yönetme vicdanına sahip değilim.."