Medya
25 Eki 2023 18:20 Son Güncelleme: 25 Eki 2023 18:23

Mustafa Sarıgül ve oğlu Emir Sarıgül ile ilgili dikkat çeken iddia! Medya patronu mu oldular?

Mustafa Sarıgül ile oğlu Emir Sarıgül'ün bir TV’nin çoğunluk hissesini satın aldıkları ileri sürüldü.

CHP Erzincan Milletvekili ve Şişli Eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün oğlu Emir Sarıgül ile ilgili bir iddia gündeme geldi.

İddiaya göre 31 Mart Yerel Seçimlerinde CHP’den Şişli Belediye Başkan adayı olmak isteyen Emir Sarıgül ve babası KRT Televizyonunu satın aldı.

KILIÇDAROĞLU İLE DE GÖRÜŞTÜLER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bu süreçte adaylık için birden fazla kez görüşme gerçekleştiren Emir Sarıgül İstanbul Şişli Belediye Başkanlığı’na aday olduğunu açıkça söyledi.

SARIGÜL DE BİR DÖNEM YÖNETMİŞTİ

Emir Sarıgül’ün babası Mustafa Sarıgül de 1999 yılından 2014 yılına kadar Şişli Belediye Başkanlığı görevini yürütmüştü. 2014 Yerel Seçimlerinde CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olan Mustafa Sarıgül, başkanlığı AKP adayı Kadir Topbaş’a kaybetmişti.

SARIGÜL İDDİAYI YALANLADI

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül ise iddialar üzerine; KRT'yi satın aldığı yönündeki haberlerin doğru olmadığını söyledi.

KRT TV’NİN AÇILIMI NEDİR?

KRT TV'nin açılımı, "Kültür Radyo ve Televizyon Yayıncılığı A.Ş." dir. Ancak kanalın kuruluş amacı ve yayın politikası, bu açılımı tam olarak yansıtmamaktadır.

Kanal, 7 Eylül 2014 tarihinde Ahmet Kopuz tarafından kurulmuştur. Kanalın ilk adı Karadeniz TV'ydi, daha sonra Kültür TV olarak değiştirilmiştir.

Kanalın kuruluş amacı kültürel içerikler sunmak ve yayın yapmaktı. Ancak kanal, yayın hayatına başladıktan sonra siyasi ve muhalefet odaklı içeriklere yönelmiştir.