Gündem
09 Ara 2013 21:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:48

Mustafa Balbay'dan özgürlüğe ilk adım! İşte kavuşma anı!

Sincan cezaevinden tahliye olan Mustafa Balbay'ın ilk görüntüleri..

Mustafa Balbay'ı cezaevindeki koğuşundan çıktıktan sonra eşi Gülşah Balbay ve kendisi gibi Ergenekon davasında yargılanan CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal kucaklayarak karşıladı.

Balbay, özgürlüğe ilk adımını attı
Ergenekon Davası’nda tahliye talebi değerlendirilen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay tahliye edildi. Balbay'ın ilk sözü "Artık özgürüz oldu."

MUSTAFA BALBAY TAHLİYE OLDU-FOTO GALERİ

Ergenekon davası kapsamında hükmen tutuklu olarak Sincan Cezaevi'nde tutulan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, hakkında verilen tahliye kararının ardından Ankara Sincan’daki cezaevindeki tahliye işlemleri bu akşam saat 20.15 itibariyle tamamlandı. Balbay, 4 yıl 277 gün süren cezaevi hikayesinin ardından bu gece özgürlüğüne kavuştu. Olumsuz bir karara karşı bavulunu toplamayan Balbay, kararı televizyondan duyduktan sonra eşyalarını topladı. Eşi Gülşah Balbay, tahliye kararını öğrenene kadar cezaevinin içinde, çocukları ise evde babalarını bekledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bu akşam görüşecek olan Balbay,”ın yarın Meclis”te yemin etmesi bekleniyor.

Gün boyu kararı bekledi

Ergenekon davası kapsamında hükmen tutuklu olarak Sincan Cezaevi'nde tutulan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Anayasa Mahkemesi'nin hakkında verdiği kararın ardından, gün boyu İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nden gelecek olası tahliye kararını bekledi. Balbay, kendisini ziyaret eden CHP Parti Meclisi üyesi Gül Çiftçi'ye "Tüm Türkiye ile birlikte umutla bekliyorum, her türlü sonuca hazırım" dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla Balbay'ın tahliyesine ilişkin karar an be an takip edildi. Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla hem Sincan'da hem Silivri'de CHP milletvekilleri beklerken, karar süreci de CHP'nin hukukçu vekilleri tarafından yakından izlendi.

CEZAEVİNDEN ÇIKTI EŞİNE SARILDI

Balbay, hücresinden çıktıktan sonra ilk önce eşi Gülşah Balbay'a sarıldı. Ardından CHP"li vekillerle birlikte sağlık kontrolünün yapılacağı bölüme giderken, ilk sözü "Artık özgürüz" oldu. Balbay"ı cezaevinden çıkışında ilk karşılayanlar arasında bir süre önce tahliye olan CHP Zonguldak milletvekili Mehmet Haberal da vardı.

"HABERAL MUAYENE ETSE OLMAZ MI?"

Mustafa Balbay'ın çıkış işlemleri sırasında son sağlık kontrolünün de yapılması gerekiyordu. Ancak Balbay, kendisini karşılamaya gelen Prof. Dr. Mehmet Haberal'ı işaret ederek "İşte doktor burada, sağlık kontrolümü o yapsın" dedi. Balbay, daha sonra da cezaevinden ayrılıp eşi Gülşah Balbay'a sarıldı.

Balbay'ın cezaevinden çıkışında Zülfü Livaneli'nin 'Hey özgürlük' şarkısı çalındı

Balbay'ın ilk açıklamaları:

Mustafa Balbay coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanıyor. Balbay "HEY ÖZGÜRLÜK" şarkısı eşliğinde Sincan Cezaevi'nden çıktı.

İŞTE BALBAY'IN İLK SÖZLERİ:
Özgürlüğe merhaba diyorum, bir girdim bin çıkıyorum. Yarın Meclis'te yemin edeceğim. İçinden geçtiğimiz süreç, bir sünger çekelim, her şeyi unutalım diyeceğim bir süreç değil. Ama kin güdülecek bir süreç de değil. Ben bu ülkenin bütünlüğüne, Atatürk Cumhuriyeti'nin değerlerine inanan herkese karşı ilk sözüm şudur, "Gelin hep birlikte olalım" ilk sözüm budur.

Balbay'ın açıklamalarından satır başları:
Balbay: Kendimi içeride kalanlara karşı sorumlu hissediyorum. Ben ilk yeminimi halka karşı etmek istiyorum Bu süreç kin güdülecek bir süreç değil. AYM çok önemli bir karar verdi.
Cezaevlerinde halen tutuklu 6 milletvekili vardır onlarında haklarının yerine getirilmesini istiyorum.

Cezaevinden en çok gelecek biriktirdim.

Biz cezaevinde çürümeyeceğiz, çürümeyeceğimize de inanmıştım.

Açın artık cezaevlerindeki bu kapıları.
Can güvenliğimden önce hukuk güvenliği sorunu var.

Bir girdim, bin çıkıyorum.
Bu aşamadan sonra halka karışacağım.

İnşallah sağlıklı bir başlangıç yaparız.
Merhaba özgürlür, merhaba Türkiye diyorum.