Gündem
13 Eyl 2012 14:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:08

MÜSLÜMANLARI AYAĞA KALDIRAN FİLMİN ARKASINDA TÜRK MÜ VAR?

Arap Yarımadası'nı ayağa kaldıran "Innocence of Muslims" filminin çekilmesine destek olanlar arasında Türkiye'den bazı kişiler olduğu ileri sürüldü.

Arap Yarımadası’nı ayağa kaldıran “Innocence of Muslims” filminin arkasındaki kişiyle ilgili araştırmaların sonuçları Nakoula Basseley Nakoula isimli bir sabıkalı ABD’liyi işaret etti. Filmin çekilmesine destek olanlar arasında Türkiye’den bazı kişiler olduğu da öne sürüldü.

Sahte kimlikle dolandırıcılık suçlamasıyla 21 ay hapis cezasına ve yüz binlerce dolar tazminat ödemeye mahkum edilen Nakoula, Los Angeles’taki evinin önünde Associated Press haber ajansına yaptığı açıklamada, filme lojistik destek sağladığını doğrularken projenin ardındakilerle ilgili de bazı ipuçları verdi.

“Innocence of Muslims” (Müslümanların Masumiyeti) filmini yönettiği iddialarını reddeden Nakoula, filmin yapımcısı olduğunu açıklayan Sam Bacile isimli kişiyi ise tanıdığını söyledi. Ancak Associated Press muhabirlerinin dün aradığı ve Sam Bacile olduğunu söyleyen kişinin telefon kayıtlarındaki adres, Nakoula’nın eviyle aynı yer çıktı. Dahası mahkeme kayıtlarında Nakoula’nın Nicola Bacily ve Erwin Salameh gibi takma isimler kullandığı görüldü.

Nakoula, ajansa yaptığı açıklamada kendisinin bir Kıpti Hıristiyan olduğunu, filmin yönetmeninin de Kıpti Hıristiyanların Müslümanlar tarafından maruz kaldığı muameleden kaygılı olduğunu belirtti.