Gündem
18 Tem 2011 15:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:35

MURDOCH, TAM SAYFA ÖZÜR DİLİYOR!

News International, marka adına sürülmüş lekeyi temizlemek için İngiltere'deki ulusal gazetelerde tam sayfa özür ilanları yayınlıyor.

Reklamlar Daily Mail ve Mirror gibi rakipler dahil olmak üzere ülkedeki tüm gazetelerde, News International’ın adının karıştığı telefon skandalıyla ilgili olarak bu hafta sonu yayınlanmaya başladı.

James Murdoch ilanların, yanlış bir stratejiden kaynaklanan imajın, gelecekteki iletişimi etkilememesi açısından yayınlandığını belirtti. Şirket aynı zamanda reklam ortaklarına da özür mektupları yayınlayarak destek bekliyor.
Rupert Murdoch, Wall Street Journal’a verdiği bir röportaj sırasında da şirketin adının karıştığı bu skandaldan dolayı kamuoyundan da ilk önemli özrünü diledi.
Yaptığı açıklamada New Corp’un, böylesi bir kriz ortamıyla “ufak tefek hatalara” rağmen “olabilecek en iyi şekilde” başa çıktığını söyledi. Medya şirketinin imajıyla ilgili olarak da “ortada düzeltilemeyecek bir şey olmadığını” ekledi. “Bu ülke de yapmış olduğumuz çok iyi işler var” diyerek şirketini savundu.

Murdoch TV pazarındaki şirket açılımını artırmak için BSkyB %61’ini almayacaklarını ve bundan sonraki yatırımları için “daha iyi bir yer aradıklarının” da özellikle altını çizdi.

Ayrıca New International’ın İngiltere’deki borsa tahvillerini zararına satışa çıkardığını yalanladı. Murdoch’un The Sun, Times ve Sunday Times’ı BSkyB’nin kontrol alanını arttırmak ve kaynak sağlamak için satışa çıkardığı iddia edilmişti. İhalelerde News Corp, şirket üzerindeki politik ve kamuoyu bakılarından dolayı BSkyS için 6 ay daha başka bir teklif veremeyecek. Wall Stret Journal’a konuşan New’s Corp sahibi Murdoch, Ingiliz gazetelerini satacağıyla ilgili dedikodular hakkında çok net konuşarak iddiaları kesin bir dille reddetti.

Rupert Murdoch, oğlu James and görevinden istifa eden müdürü Rebekah Brook önümüzdeki hafta Parlamentoya gelerek telefon dinleme skandalı hakkında soruları yanıtlayacaklar.

News Corp aynı zamanda 11 Eylül olaylarındaki kurbanların sesli mesajlarına ulaştığı suçlamasıyla Amerikan FBI tarafından da inceleme altına alındı.