Gündem
12 Tem 2011 13:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:34

MURDOCH İNGİLTERE'DE KÖŞEYE SIKIŞTI!

Medya devi News Corporation'ın varlığını bu ülkede daha da genişletmek isteyen Rupert Murdoch'ı köşeye sıkıştırmış görünüyor.

Haftasonu yayın hayatına son veren gazetenin yıllar boyunca kraliyet ailesi üyelerinden siyasetçilere, savaşta ölen askerlerden cinayet kurbanlarının yakınlarına kadar en az dört bin kişinin telefonlarını dinlediği tahmin ediliyor.

Skandalın patlak vermesi üzerine Murdoch, dokuz milyar sterlinlik BSkyB satışına ilişkin gelişmeleri yakından takip etmek ve şirketindeki krize müdahale etmek üzere dün gizlice Londra'ya geldi.

Murdoch, ilerleyen saatlerde telekulak skandalının odağındaki isim, Rebekah Brooks'la göründü ve önceliğinin ne olduğu sorulduğunda, "işte bu kişi" yanıtını verdi.

Brooks, halihazırda gazetenin bağlı olduğu News International'ın genel müdürü. News International da Murdoch'ın sahibi olduğu News Corporation grubuna bağlı.

2000 ile 2003 yılları arasında gazetenin genel yayın yönetmenliğini yaptığı sırada telefon dinleme olaylarından haberi olmadığını söyleyen Rebekah Brooks'un, tanık sıfatıyla polis tarafından sorgulanması gündemde.

BBC'nin edindiği bilgiye göre News International grubu, 2007 yılında polise bilgi karşılığı rüşvet ödendiğini gösteren elektronik postalar buldu.
Ancak adli suç teşkil ettiği söylenen bu kanıtlar, 2011 yılı Haziran ayına kadar Londra Emniyeti'ne teslim edilmedi.
BBC ekonomi editörü Robert Peston'ın edindiği bilgiye göre e-postalar, 2003 - 2007 yılları arasında News of the World'un genel yayın yönetmeni olan Andy Coulson'un bazı haberlerde yardımcı olmaları karşılığı polise ödeme yapılmasına onay verdiğini gösteriyor.

Aynı e-postalar telefon dinleme faaliyetinin münferit bir eylem olmadığını da ortaya koyuyor.
News of the World, bunun tek bir muhabirin işi olduğunu iddia etmişti.
Şirket şimdi polisle tam bir işbirliği içinde olduklarını söylüyor.
 
BBC Türkçe