Gündem
18 Haz 2010 12:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:23

MURDOCH BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR! HANGİ FİRMAYI SATIN ALDI?

Ücretli dijital yayın ağını genişletme peşindeki meşhur medya patronu Rupert Murdoch hangi firmayı satın aldı?

Ücretli dijital yayın ağını genişletme peşindeki meşhur medya patronu Rupert Murdoch, e-okuyucu yazılım ve içerik dağıtım firması Skiff’i satın aldı.

Murdoch’un sahibi olduğu News Corp’tan yapılan açıklamada, e-okuyucularla diğer cihazlara dijital gazete ve dergi içeriği sağlayan Skiff’in çoğunluk hisselerinin Hearst yayın grubundan satın alındığı belirtildi.

News Corp, Skiff dışında çevrimiçi haber ve içerik dağıtımı yapan Journalism Online firmasını da satın aldı.

Hearst ile varılan satış anlaşmasına Skiff’in sadece yazılım ve içerik dağıtım kısmının dahil olduğu, henüz piyasaya çıkmayan aynı adlı e-okuyucu ve donanım bölümünün hariç tutulduğu belirtildi.

Tam olgunlaşmamış olan e-okuyucu piyasası Amazon Kindle, Sony E-Reader, Barnes&Noble’a ait Nook ve Apple iPad’in rekabetine sahne oluyor. Skiff bu nedenle kendi cihazını piyasaya sürmeyi ertelemiş durumda.

The Wall Street Journal ve The Times gazetelerinin sahibi olan News Corp, bu gazetelerin dijital içeriğini de abonelik usulüyle, yani ücretli sağlıyor. Firma e-okuyuculara da gazete ve dergilerindeki içeriği taşıyarak kullanıcı kitlesini artırmayı planlıyor.

ntvmsnbc

ETİKETLER
#murdoch #skiff