Gündem
30 Ara 2012 10:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:34

MURAT BELGE'DEN ERTUĞRUL ÖZKÖK'E DARBE GÖNDERMESİ!

Tarihçi Murat Belge, bir yazısında tankların önünde duracağını ileri süren Ertuğrul Özkök'e ilginç bir gönderme yaptı.

Murat Belge, Bugün tV'de Erkam Tufan ile Analiz programında Ertuğrul Özkök ile ilgili çarpıcı birdeğerlendirmede bulundu.
 
Belge,  Ertuğrul Özkök’ün el ele tutuşup tankların, darbelerin önünde duracağına dair  verdiği teminatı inandırıcı bulmadını kaydeden Belge, "Darbeye karşı beni koruyacak birisi aradığımda aklıma Ertuğrul Özkök gelmiyor. Eğer tankın üzerinde o varsa bu çok hayırlı bir şey değil. Öncelikle değiştiğine dair bir sinyalgörelim sonrasına bakarız." dedi.
Kendisinin de darbe olursa tankın üstüne çıkmayacağını açıklayan Belge; buna çarpıcı bir gerekçe sundu.
 
Belge; "Sovyetler birliğinde bunu örneğini gördük darbe teşebbüsü oldu 'Alexandre Emile Jean Yersin' Kızıl meydanda galiba tankın üstüne çıktı. Şimdi beğenmediğimiz başta ben Sovyet sosyalizm dediğim olay ama o deneyim o eğitimi almış olan tankın içindeki asker Alexandre Emile Jean Yersin’in üstüne doğru yürüyüp tankın üstüne doğru tırmanınca yurttaşına oradaki makineli tüfekle ateş edemedi. Ben Türkiye’de o tankın içindeki askerin kendi subayıyla ilişkisi içinde yurttaşına ateş etmekten mi korkar, yoksa neden ateş etmedin diye subayının ona yapacağından mı korkar. Daha çok korkar ikincisinin ağır bastığı kanaatindeyim. Takın üstündekini gider vurur. Ben çok korkak bir adam olduğumu düşünmüyorum." diye konuştu.