Medya
02 Tem 2010 14:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:26

MURAT BARDAKÇI SABAH'IN İNTERNET SİTESİNİ YERİN DİBİNE SOKTU!

Murat Bardakçı 'bir internet sitesi' diyerek verdi. Ama zor olmadı bulmacayı çözmek...

Internet’in Da Vinci özentileri

GAZETELERİN internet sayfalarının başına, son zamanlarda bir işler geldi. Tıklanma sayılarını arttımak istediklerinden olacak, sitelerini “sır”, “esrar” yahut “gizem” başlığı altında birbirinden tuhaf ve birbirinden yanlış konularla dolduruyorlar.
Açılış sayfalarında “İnanılmaz gerçek: Bundan bilmemkaç yüz sene önce yaşamış Feşmekân Paşa’nın büyük sırrı” diye koskoca bir başlık görüyor, merak edip tıkladığınız takdirde bir alay uydurma ile, dünya kadar saçmalıkla karşılaşıyorsunuz.
Ama senelerden buyana dini bütün görünen yahut son zamanlarda mecburiyetten dolayı öteki tarafa yaklaşıp dindarlaşmaya soyunan gazetelerin sitelerindeki bir başka saçmalama, “Cehaletin bu kadarına da pes!” dedirtip acı acı tebessüm ettiriyor:
“Osmanlı Padişahlarının Anneleri” diye bir başlık altında 36 padişahın annesinin gûya hangi milletten geldiklerini ve özelliklerini anlatıyorlar. Yazılanlara bakarsanız, hükümdarların annelerinin hemen hepsi birer fahişe ve Osmanlı Devleti’nde idarecilik yapmış kim varsa, “Frenk dölü”!
Bu ifadeler, neredeyse her bahsi uydurma olan bir kitaptan alınmış: Sayfalar dolusu yalandan, yanlış bilgiden, nefretten ve hakaretten meydana gelen “Padişah Anaları” isimli kitaptan... Böyle palavralar bol tıklanma getirir ya, internet sayfasının editörü cehlinin verdiği hızla mâlum kitabın bölüm başlıklarını siteye aynen koymuş ve bu site, tekrar söyleyeyim, artık tanınmayacak hâle getirilen bir gazeteye ait!
“Da Vinci’nin Şifresi” özentisi olan bütün bu tuhaflıklara kaynaklık eden internetteki bilgi kirliliği de, tabii hızla yayılmada...

Murat Bardakçı/Habertürk