Gündem
19 Mayıs 2023 16:48 Son Güncelleme: 19 Mayıs 2023 16:51

Münevver Karabulut cinayetinin işlendiği villa için yıkım kararı

2009 yılında Münevver Karabulut'un öldürüldüğü villanın da içinde olduğu 14 villa, kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak.

İstanbul Bahçeşehir'de 14 villadan oluşan Şelale Evleri'nde Münevver Karabulut, Cem Garipoğlu tarafından öldürüldü. Cinayetin ortaya çıkmasının ardından Garipoğlu Ailesi villadan taşınarak kiraya vermek istedi ama kiralamak isteyen çıkmadı.

Şelale Evleri için kentsel dönüşüm kapsamında yıkım kararı çıktı. ‘Komşu İnisiyatifi Platformu’, villaların yıkım kararına itiraz ederek iptal davası başvurusunda bulundu. 

2021'DE YIKIM KARARI ÇIKTI
Habertürk'ün haberine göre, 17 yaşındaki lise öğrencisi Münevver Karabulut, Cem Garipoğlu tarafından o sitenin 73 numaralı villasında katledildi. Cesedin bulunmasıyla başlanan soruşturmanın izleri Hayyam Garipoğlu’nun yeğeni Cem Garipoğlu’na uzandı. Katil zanlısı Cem Garipoğlu’nu gözaltına almak için villaya giden polis, evde birçok delil bulundu. O günden sonra Münevver Karabulut cinayeti Türkiye gündeminde yer almaya başladı.

Cinayetten sonra Garipoğlu ailesi villadan taşındı. Garipoğlu ailesinin evi boşaltmasıyla o villa kiralık olarak emlakçıya verildi. Villa yıllarca kiracı bulamadı.

2020’de, Başakşehir Belediyesi 14 villadan oluşan Şelale Evleri’nin 12 katlı apartmanlara dönüşümü için İBB Meclisi'ne önerge sundu. Önerge 2021’de AK Parti ve MHP’nin oy birliği ile kabul edildi. Şelale Evleri Sitesi için kentsel dönüşüm kapsamında yıkım kararı çıktı. 

Münevver Karabulut’un babası Süreyya Karabulut “Villanın yıkılacağını bilmiyordum. Yeni duydum. İnşallah yıkılır” dedi.

Şelale Evleri Sitesi hakkında çıkan bu yıkım kararının ardından Bahçeşehirli gönüllerden oluşan ‘Komşu İnisiyatifi Platformu’, villaların yıkım kararına itiraz ederek iptal davası başvurusunda bulundu. Geçtiğimiz günlerde de villaların olduğu yerde bir basın açıklaması yapan Platform üyeleri, Bahçeşehir’deki Şelale Evleri'nde kentsel dönüşüm başlarsa diğer villalara da sıçrayacağını ve Bahçeşehir’in açık bir cezaevine dönüşeceğini söyledi.