Gündem
12 Ara 2014 15:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:59

Mümtazer Türköne'den çok sert açıklamalar: Ölümüzü çiğnerler!

Gerçekleşmeyen operasyon için sokağa inen Cemaat'e adliye önünde seslenen Türköne: Ölümüzü çiğnerler kalemimizi satmayız dedi.

Twitter fenomeni Fuat Avni'nin medyada kapsamlı operasyon yapılacağı iddiası cemaatin tansiyonunu yükseltti. Gerçekleşmeyen operasyon için Cemaat sokağa indi.

150'si gazeteci 400 kişiye operasyon yapılacağı söylentisine tepki gösteren yüzlerce kişi Cuma namazı sonrası Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı önünde toplandı. Adliye önünde toplanan kalabalık attıkları sloganlarla hükümeti ve operasyon iddialarına tepki gösterdi.

HİZMET BURADA HIRSIZ NEREDE

Cemaatin kanalı Samanyolu televizyonu tarafından canlı olarak yayınlanan Adliye önündeki protestoda hükümete yönelik sloganlar atıldı.

Ekrem Dumanlı ve Hayrettin Karaman'ın konuştuğu protesto eyleminde bir konuşma da Zaman gazetesi yazarı Mümtazer Türköne tarafından yapıldı. Türköne şöyle konuştu: 

BİZİM SABRIMIZ TÜKENDİ

"Hukukta bir tabir var delilin gerçek olup olmadığını anlamak için hayatın akışına bakılır.

Bir yıl önce ortaya çıkmış yolsuzluk hırsızlık var. Hukuk katledildi devlet düzeni alt üst edildi. Bizim sabrımız tüketildi.

Fakat hayatın akışı bize şunu anlatıyor maksadına ulaşmak için özgür basının da susturulması gerekiyor. İddialar gerçekten inandırıcı, baki olduklarına inanmamızı gerektiriyor.

Medyaya yönelik harami düzeninden gelen Allah'ın her günü hırsızlık yaptınız diyenlere taarruz var. Medya tek başına bir güç değil. İnsanca yaşamayı savunan en son savunma hattıdır. Bu savunma hattını ortadan kaldırmak istiyorlar.

GEREKİRSE ÖLÜMÜZÜ ÇİĞNERLER

Ne satacak gazetemiz ne de kalemimiz yok. Bizler buradayız kalemlerimiz satılık değil ölümüzü çiğnerler gerekirse. Bu memleketi hırsızlıkla yolsuzlukla düzen tutturmaya çalışanlara teslim etmeyiz.

SORULACAK SORULARI VARSA GELSİNLER

Biz buradayız varsa soruları gelsinler sorsunlar. Hukuk ile birlikte Türkiye her şeyini kaybetti medya ayakta. Demek ki bu ülke hırsıza teslim edilecek bir ülke değildir.