Gündem
16 Oca 2011 16:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:58

MUHTEŞEM YÜZYIL TELEVİZYON KIRDIRDI!

Alperen Ocakları üyeleri, televizyonda yayımlanan 'Muhteşem Yüzyıl" adlı diziyi televizyon kırarak protesto etti.

Yalova Alperen Ocakları üyeleri, televizyonda yayımlanan ’Muhteşem Yüzyıl" adlı diziyi televizyon kırarak protesto etti.

Cumhuriyet Meydanı Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde toplanan Yalovalı Alperenler, bir basın açıklaması yaparak Show TV ve Osmanlı İmparatorluğu’nun Kanuni Sultan Süleyman döneminin konu edildiği ’Muhteşem Yüzyıl’ adlı diziyi protesto etmek için televizyon kırdı. Protesto eyleminde açıklama yapan Alperen Ocakları Yalova Şube Başkanı Emrullah Özdemir, milletin asil değerleriyle barışık emek verilerek üretilen her çalışmaya saygı duyduklarını belirterek, şöyle dedi:

"Ruhu bu topraklardaki ulu çınarın gölgesinde büyümeyen, orta kültürel dokuda birleştirici değil ayrıştırıcı olan her sunuma karşıyız. ’Muhteşem Yüzyıl’ isimli dizide sunulan, sanal gerçekleri tartışmak kamuoyunun ve tarihçilerin takdiridir. Muhteşem geçmişimizin kanunlarını gelecek nesillere miras bırakan Kanuni’nin şahsında dönemin oryantalist bakış açısıyla sunulması büyük cehalettir. Ömrü halka ve hakka hizmetle geçen birinin zevk, sefa sofralarında resmedilmesi büyük ihanettir."

RTÜK’ün bu dizi hakkında yapılan şikayetleri dikkate alması gerektiğini anlatan Özdemir, "Böyle dizilere müsaade ederek şanlı ecdadımızı karalayan hainlerin geçmişten kalan kuyruk acıları olduğunu iyi biliyoruz. Bizler, Yalova Alperen Ocakları olarak Show TV’yi protesto ediyor ve ’Muhteşem Yüzyıl’ adlı diziyi şiddetle kınıyoruz" diye konuştu.

Türk Bayrağı ve Alperen Ocaklar bayrağı açılan protestoda Yalovalı Alperenler, televizyon kırarak herkesin, RTÜK’ü arayarak dizi ile ilgili şikâyette bulunulmasını istedi.