Gündem
10 Oca 2011 14:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:57

''MUHTEŞEM YÜZYIL'' DİZİSİNDEKİ HATALARA TARİH DANIŞMANINDAN YANIT! (MEDYARADAR- ÖZEL)

Muhteşem Yüzyıl dizisi yayınlandıktan sonra Medyaradar'ın dizide bulduğu 13 hata 2. Sayfa'da ikinci kez masaya yatırıldı..

Muhteşem Yüzyıl dizisi yayınlandıktan sonra Medyaradar’ın dizide bulduğu 13 hata 2. Sayfa’da ikinci kez masaya yatırıldı..

Dizinin tarih danışmanı Doç. Dr. Erhan Afyoncu, okurumuz Selim Gökhan’ın bulduğu hatalara Kanaltürk’te yanıt verdi..

İşte Afyoncunun diziyle ilgili eleştirilere yanıtları:

"Elinde içki şişesiyle dolaşan padişah vurgusu yapıldı, öyle bir şey izlediniz mi yok.. Tarihte bir kutsallaştırma oluyor bu her kesim için geçerli.. Harem kurumu o dönemde olan bir kurum bugün olabilir mi..

-Birincisi dizide gayri ahlaki bir durum sözkonusu olsa ben danışmanlık yapmam.. Dizideki tüm kişiler gerçektir, mesela ne biliniyor Mahi-Devran ile Hürrem Sultan’ın 10 yıl süren bir iktidar çekişmesi var o gerçektir.. Harem ve hamam sahneleri ise senaristin kurgusudur..

-Zamanında TRT tek kanalken 4. Murat çekilmişti, orada içki vardı mesela.. Demek ki Türkiye o zaman daha tahammüllüymüş! Kanuni içmiyor bu dizide.. Ama bazı yazarlar dizide ona içki içirtildiğini iddia ettiler.. Böyle bir şey yok olmayacakta..

-Diziyle ilgili beni en çok şaşırtan eleştiri; daha oynamadan içki ve abuk subuk ilişkiler yaşandığı eleştirisi geldi ki çok anlamsızdı.. Son yıllarda muhafazakar sermaye çok güçlendi, onlar da bir dizi çeksin mesela padişahın elinden kılıcını hiç düşürmesinler.. "

MEDYARADAR- ÖZEL