Medya
02 Nis 2010 11:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:12

''MUHALEFET UYUMA! İŞTE İSİM İSİM TRT'DE KADROLAŞMA!''

TRT'nin haber kanalının altyapısını kimler oluşturuyor? Oray Eğin TRT'de olan biteni araştırmaları için CHP ve MHP'ye çağrı yaptı.

Hepimizin vergileriyle beslenen TRT bu dönemde olduğu kadar hiçbir zaman birilerinin ’babasının malı’ ya da ’çiftliği’ gibi kullanılmamıştı. TRT tarihinde hiçbir zaman bu kadar kadrolaşma olmamıştı... Hal böyleyken ne yazık ki CHP ve MHP gibi muhalefet partileri TRT’de olan biteni deşmek için yeteri kadar atak davranmıyor.
TRT’de neyi kazısanız altından bir skandal çıkıyor. ’Işıkçı’ olmak için düşük puanla alınan muhabirleri mi istersiniz, İbrahim Şahin’in türlü ’Bizans’ oyunlarını mı? Ne yazık ki merkez medyada da TRT’deki skandallar yeteri kadar yer bulmuyor.
Sadece kadrolaşma bile TRT’nin nasıl bir yapıya dönüştüğünü kanıtlıyor. Özel kanallarda isteyen istediğini yapar; hiçbirimiz ses çıkartamayız. Kendi paraları, kendi tercihleridir.
Ancak TRT’nin finansörleri biziz ve hesap sorma hakkımız da sonuna kadar var.
Dün, TRT’de bizim paralarımızla program yapan yandaş gazetecilerin listesini çıkartmıştım. Bugün görünmeyen ama sayıları daha fazla olan arka plandaki isimleri ve geçmişlerini açıklayacağım. TRT’nin Cemaat’e teslim olduğu tam anlamıyla görülüyor.

Bakın, TRT’nin haber kanalının altyapısını kimler oluşturuyor (liste odatv.com’dan):
- Ahmet Böken: Samanyolu Haber TV genel yayın yönetmeni iken TRT’ye transfer edildi.
- Mehmet Bilal Çolak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş Müdürü’yken TRT’ye transfer edildi.
- Şakir Özbek: Büyükşehir Belediyesi 1.Hukuk Müşaviri’ydi, TRT’nin İstanbul Müdürü olarak atandı. Ayrıca 2007 seçimlerinde AKP’nin Tokat’ta milletvekili adaylarından biriydi.
- Bertan Golal, Özcan Keser: Cihan Haber Ajansı’ndan İstanbul Haber Müdürlüğü’nde editör olarak transfer edildiler.
- Ahmet Torun, Cavit Atasever: Samanyolu TV’den TRT Ankara’nın Merkez Haberler Müdürlüğü’ne getirildiler.
Bir liste de Euronews’a ortak olan TRT’nin transfer ettiği gazeteciler... Onlar da tabii ki ağırlıklı olarak Cemaat kökenli... (Bu liste de 20 Şubat’ta Cumhuriyet’te yayımlandı.)
- Yasin Tuncer: Zaman gazetesinde spor muhabiriydi.
- Faruk Can: Gazeteciliğe Today’s Zaman gazetesinde başladı.
- Mustafa Bağ: Cihan Haber Ajansı Kudüs temsilciliği görevi yaptı.
- Ali Çimen: Zaman gazetesinde dış haberler, haber merkezi ve magazin servislerinde çalıştıktan sonra, gazetenin Almanya ve Hollanda merkezlerinde görev yaptı. Çimen, Zaman ve Today’s Zaman adına bir süre Londra’da çalıştı.
- Bahtiyar Küçük: Zaman gazetesinde diplomasi muhabirliği yaptı. Samanyolu Haber TV’de ’Diplomatik Misyon’ programını hazırladı.
- Zeki Saatçi: 1997’de Samanyolu TV’de çalışmaya başladı. CHA’da yöneticilik yaptı.
- İlker Özyaşar: TMSF döneminde Kral TV’de yöneticilik yaptı.
- Yalçın Ademoğlu: İbrahim Şahin döneminde TRT-Türk’te çalıştı.
- Özgür Zentürk: 2008’de AKP MKYK üyesi Ayşe Böhürler’in eşi Fatih Böhürler ile ’Telerandum’ şirketini kurdu.
Deniyor ki TRT’de her zaman iktidarın yandaşları kadrolaştı... Oysa hiçbir zaman böylesi bir tek taraflı kadrolaşma olmadı. Hangi iktidar döneminde söz gelimi sadece Cumhuriyet’ten ya da Doğan Grubu’ndan gazeteciler transfer edilerek kadro oluşturuldu? Bugüne kadar TRT’nin hep kendi yetiştiği elemanları, kendi programcıları vardı...
Bu verdiğim liste sadece kadrolaşmanın bir bölümü... Bu kadarı bile TRT’de neler olduğuna dair çok iyi bir izlenim veriyor.

Oray Eğin/AKŞAM

ETİKETLER
#TRT #kadrolaşma