Gündem
24 Ara 2014 17:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:00

'msnbc' yayın hayatına nasıl devam edecek?

Microsoft ve NBC’nin msnbc.com ortaklığından ayrılmasının ardından ntvmsnbc.com yayın hayatına ntv.com.tr olarak devam ediyor.

Microsoft ve National Broadcasting Company'nin birleşiminden oluşan ‘msnbc alan adı’, her iki firmanın da yüzde 50 ortaklığıyla kurulmuştu. 15 yılı aşkın süre devam eden birliktelik Microsoft’un ortaklıktan ayrılmasıyla son buldu.

‘ntvmsnbc.com’, dünyanın en fazla ziyaret edilen haber sitesi MSNBC'nin teknoloji alanındaki deneyimi ve NTV'nin habercilik tecrübesinin birleşmesiyle 15 Mayıs 2000 tarihinde yayın hayatına başlamıştı. 14 yıldır süregelen yayın anlayışlarında herhangi bir değişimin söz konusu olmayacağını açıklayan ntvmsnbc.com yetkilileri, sitenin bundan böyle ntv.com.tr olarak devam edeceğini bildirdi.

'Türkiye'nin haber portalı ntv.com.tr’nin içeriği, kendi bünyesindeki yazı işleri kadrosu tarafından oluşturuluyor. ntv.com.tr, geniş konu yelpazesi, yerel ve dünyadan haberleriyle okurunun güncel haber ihtiyacını karşılamaya devam ediyor; okurlar son gelişmelere ek olarak detaylı özel haber dosyalarına da portal aracılığıyla ulaşabiliyor.

Doğuş Yayın Grubu dijital ekibi tarafından geliştirilen ntv.com.tr’nin teknik altyapısı internet trafiğinin giderek kanalize olduğu mobil mecralar da hesaba katılarak tasarlandı. Her platforma kendisini otomatik olarak uyarlayan yeni sitenin en güçlü yanlarından biri de tasarımı. Yine mobil trendlerin yönlendirdiği sade ve hafif tasarımı sadece görüntüde kalmadı. Altyapısı da bu doğrultuda satır satır yazıldı.