Gündem
16 Oca 2024 22:14 Son Güncelleme: 16 Oca 2024 22:16

Milyonlar akın etti, E-Devlet çöktü!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 5 ek zam geleceğini duyurmasının ardından vatandaşlar E-devlet'e akın etti. Maaşlarının miktarını öğrenmek için hesaplama ve sorgulama işlemleri yapmak isteyenler, bür türlü sisteme bağlanamadı.

Emeklilere gelen yüzde 5 ek zamla en düşük emekli maaşının 10 bin TL'ye çıkmasının ardından vatandaşlar sorgulama işlemi için e-devlete akın etti. Ancak yoğunluk nedeniyle sistem çöktü.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 10 BİN TL'YE YÜKSELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası SSK ve Bağ-Kur emeklisi maaşlarına ek yüzde 5 zam yapılacağını açıkladı. Yapılan ek artışla en düşük emekli maaşı, 7 bin 500 TL'den 10 bin TL'ye çıkacak. Erdoğan, "Nispeten daha düşük artış alan SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarına ilave yüzde 5 daha artış yapacağımızın müjdesini vermek istiyorum. SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin Ocak 2024'ten itibaren 6 aylık artış oranı yüzde 42,6'ya yükseliyor" ifadelerini kullandı.

E-DEVLET ÇÖKTÜ

Emeklilere yapılan zam duyurusunun ardından vatandaşlar, maaşlarını öğrenmek için e-devlet sistemine akın etti.

Mobilden ve web sitesi üzerinden sisteme girerek emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemlerini yapmak isteyen vatandaşlar 'servis hatası' ve 'bu sayfa çalışmıyor' uyarılarıyla karşılaştı.

ETİKETLER
#e-devlet #ssk #bağ-kur