Medya
04 Mar 2013 10:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:03

MİLLİYET'İ 28 ŞUBAT MEDYASIYLA NASIL BİR TUTARSINIZ?

Radikal yazarı Orhan Kemal Cengiz, İmralı notlarını yayınladığı için Başbakan Erdoğan'ın çok sert eleştirdiği Milliyet'e bakın hangi dünya gazetelerini örnek verdi..

Orhan Kemal Cengiz, Milliyet’in İmralı tutanaklarını yayınlamasına Wikileaks örneğiyle sahip çıktı. Başbakan Erdoğan’ın ’Batsın sizin gazeteciliğiniz’ diye sert çıktığı o habere New York Times’ı ve Guardian’ı örnek gösterdi.

İşte Orhan Kemal Cengiz’in yazısındaki o bölüm..

Milliyet ne yaptı?

Milliyet’i sadece Başbakan eleştirmedi, bazıları da The New York Times’ın WikeLeaks belgelerini yayımlamayı reddettiğini söyleyerek, ‘sorumlu yayıncılığın’ önüne gelen her haberi yayımlamamayı gerektirdiğini öne sürdüler. Benim hatırlayabildiğim kadarıyla Times belli belgeleri yayımlama belli belgeleri de yayımlamama yoluna gitmişti. Kaldı ki illa Batı’dan örnek alınacaksa, Britanya hükümetinin duyduğu rahatsızlığa rağmen bütün WikeLeaks belgelerini yayımlayan The Guardian gazetesi çok daha iyi bir örnek olabilir diye düşünüyorum.

Yine Milliyet’in, İmralı notlarını yayımlamasını, bazı gazetelerin 28 Şubat döneminde yaptığı yayınlara benzeterek eleştirenler oldu.

Milliyet gazetesinin eline geçen ve gerçekliği tartışma götürmeyen bir tutanağı haber yapmasını nasıl olup da aynı kefeye koyabiliyorsunuz?

Radikal’deki o yazının tamamını okumak için tıklayın!..