Gündem
22 Haz 2016 08:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:20

Milli Takım EURO 2016'ya gollerle döndü!

Türkiye, Çek Cumhuriyeti'ni 2-0'lık mağlup ederek bir üst tura çıkma şansını devam ettirdi.

Fransa'da düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası EURO 2016'da İspanya, Hırvatistan ve Çek Cumhuriyeti ile birlikte D Grubu'nda mücadele eden Türkiye, turnuvadaki 3. maçında, Çek Cumhuriyeti ile karşı karşıya geldi. Maçı 2-0'lık üstünlükle kazanan Türkiye grubu 3 puanla 3. sırada tamamladı. Böylece milli takım 2. tura geçme şansını korudu.

Grubunda 2 gol atıp 4 gol yiyen ve bunun sonucunda -2 averajı olan milli takım, A Grubu'nu aynı puan ve averajla tamamlayan, ancak sadece 1 gol atabilen Arnavutluk'u geçti.

Milliler ikinci tura nasıl geçebilir ?

Milli takımın 'en iyi üçüncüler' arasında yer alarak 2. tura yükselmesi E veya F gruplarının 3. sırasından gelecek olan bir takımı geride bırakması ile mümkün olacak.

İsveç ve İrlanda Cumhuriyeti, E Grubu'nda şu anda 1'er puan bulundurarak son 2 sırayı paylaşıyor. Milli takım, iki takım da son maçlarını kaybetmesi durumunda E Grubu'nun en iyi üçüncüsünü geçerek, en iyi üçüncüler arasında yer alacak. İsveç son maçında Belçika ile; İrlanda Cumhuriyeti ise İtalya ile karşı karşıya gelecek.

F Grubu'nda ise Portekiz 2 puanla 3. sırada bulunuyor. Türkiye, Macaristan'ın son maçında Portekiz'i mağlup etmesi durumunda, yine en iyi üçüncüler arasına girebilecek.

Bir üst tura geçmesi durumunda Türkiye'nin ilk rakibi Galler olacak.

A Milli Takımın EURO 2016'da 2. tur için kaderini belirleyecek 3 maç şöyle:

22 Haziran Çarşamba:

19.00 Macaristan-Portekiz (Macaristan kazanmalı)

22.00 İsveç-Belçika (İsveç puan kaybetmeli)

22.00 İtalya-İrlanda (İrlanda puan kaybetmeli)