Mevcut aday adayları seçmeni mutlu etmedi… İzmirliler ‘Topuklu Efe’yi istiyor…

CHP Genel Başkanı Özgür Özel madem “değişim” parolasıyla yola çıktı; bu “değişim”i İzmir’e Topuklu Efe’yi aday yaparak taçlandırmalı…

Yerel seçim çalışmalarını hızlandıran CHP’de herkes İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na kimin aday gösterileceğini konuşur hale geldi.
Mevcut Başkan Tunç Soyer’in, “Bir kere daha aday gösterilmeyi hak ediyorum” sözlerine karşın, kurultay sürecindeki tutumu nedeniyle Özgür Özel’in kendisine sıcak bakmadığı biliniyor.
Adaylık için konuşulan diğer isimler ise Selin Sayek Böke, Murat Bakan ve Ekrem İmamoğlu tarafından desteklenen İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri Buğra Gökçe… Bu görevdeyken Tunç Soyer’le anlaşmazlık yaşayan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı’na getirilen Buğra Gökçe, 1 Aralık’tan önce İzmir’e aday adayı olmak için istifa etmişti.
Gökçe’nin adının, İzmir’de görev yaptığı dönemde 10 milyon liralık bir kamu zararına yol açması olayına karışması ve mahkumiyet alması, adaylığını güçleştiriyor. Çünkü özellikle AKP’nin Ödemiş’teki entegre tesis ihalesi nedeniyle mahkumiyeti bulunan bu ismi seçim döneminde hırpalamasına kesin gözüyle bakılıyor.
Selin Sayek Böke ise halen CHP Genel Sekreteri olarak görev yapıyor ve bu nedenle Genel Merkez tarafından görevlendirilmesi beklenmiyor.
İzmir Milletvekili Murat Bakan ise İçişlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı… Milletvekilliğinden istifa edeceğine ve CHP’nin Meclis’te koltuk kaybetmesine neden olacağına ihtimal verilmiyor.
*
Peki; İzmir’de kim CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkanı olmalı? Bu soru İzmirlilere her sorulduğunda sürpriz bir isim büyük farkla öne çıkıyor.
Benim şahsen cumhurbaşkanlığı seçiminde de aday olmasını önerdiğim Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu…
İzmir doğumlu… İki dönem Aydın Milletvekili olarak Meclis’te görev yaptıktan sonra 2009 yılından bu yana 15 yıldır Aydın Belediyesi’ni başarıyla yönetiyor…
Aydınlılar bundan sonra da “Topuklu Efe” olarak adlandırdıkları başkanlarından vazgeçmek istemiyor.
*
CHP Genel Başkanı Özgür Özel madem “değişim” parolasıyla yola çıktı; bu “değişim”i İzmir’e Topuklu Efe’yi aday yaparak taçlandırmalı…
Çünkü İzmir gerçek bir değişimden yana…
Evet; İzmir’e kimi aday yaparsanız seçimi kazanır(dı)…
Bugüne kadar hep öyle oldu.
Ama…
Bu kez durum farklı…
Çünkü İyi Parti’nin aday gösterdiği İzmir Milletvekili Ümit Özlale, iki aya yakın bir süredir harıl harıl çalışıyor… CHP oylarını bölme olasılığı oldukça fazla!
Eğer CHP halkın sevdiği bir ismi aday yapmazsa, AKP adayının “aradan sıyrılarak” CHP’nin bu güzide kalesini fethetmesi bile mümkün…
*
Eğer CHP’nin çiçeği burnunda Genel Başkanı Özgür Özel büyük bir şok yaşamak istemiyorsa, İzmir’le kumar oynamamalı ve halkın tercihi olan Topuklu Efe’yi İzmir’e hediye etmelidir.
Belediyecilikte 15 yılı bulan deneyimiyle İzmir’i her yağmurda sele gömülen bir kent olmaktan kurtaracak tek isim bana göre Özlem Çerçioğlu’dur…