Medya
27 Eki 2015 11:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:08

Metiner'den Arınç'a sert tepki : Doğan'a konuşana hakkımızı asla helal etmiyoruz

Star yazarı Mehmet Metiner, Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Birilerine sevgimi kaybetmiş olabilirim" diyen Bülent Arınç'ın bu çıkışını 'hayra yormadı'.

AKP milletvekili ve Star yazarı Mehmet Metiner, “Sanki Erdoğan bütün bu kutuplaşma ve çatışma siyasetinin müsebbibiymiş gibi çıkıp Doğan medyasında konuşanlara hakkımızı asla helal etmiyoruz” dedi.

Pes doğrusu!

‘Kutuplaştıran kim?’ başlıklı bugünkü yazısında, son dönemde kutuplaşma ekseninde yürüyen tartışmaların amacının Erdoğan’ı itibarsızlaştırmak olduğunu savunan Metiner, şöyle devam etti: “AK Parti kutuplaşmayı aşmadan artık büyüyemez ve iktidara gelemez!” algısı oluşturarak Erdoğan liderliğini bir biçimde sonlandırma niyeti taşıyan bu tartışmaların bir tarafında iyi niyetli insanlarımızın yer almış olması gerçekte bu konu başlığıyla neyin amaçlandığını görmemizi engellememeli.”

“Sabah akşam Erdoğan’a küfredenler toplumsal uzlaşıyı ve barışı Erdoğan’ın bozduğunu söylüyorlar. Dahası, kutuplaştıran ve çatıştıran aktörün Erdoğan olduğunu söylüyorlar. Bu kadarına da pes doğrusu!” diyen Metiner, AKP içinde ‘birileri’nin de aynı kapıya çıkan yaklaşımlar içinde olduğunu yazdı.

Susuyorsak davamıza zarar gelmesin diye

Metiner, geçtiğimiz günlerde CNN Türk ekranlarında katıldığı canlı yayında partideki ‘dava birliği’nin kaybedildiğini savunan Arınç’a ‘isim vermeden’ şu ifadelerle yüklendi: “Sanki Erdoğan bütün bu kutuplaşma ve çatışma siyasetinin müsebbibiymiş gibi çıkıp Doğan medyasında konuşanlara hakkımızı asla helal etmiyoruz. Erdoğan’ı Kandil/HDP ağzıyla çözüm sürecini sonlandıran biri gibi gösteren o içimizden birilerine elbette vakti geldiğinde söylenmesi gerekenleri söyleriz. Susuyorsak davamıza zarar gelmesin diyedir. Hiç kimsenin davamıza/partimize zarar vermeye hakkı yoktur.”

Liderimiz neredeyse biz de oradayız

Arınç’ı ‘Tek kutuplu Türkiye’de halka rağmen ülkeyi idare eden azınlıkçı zümre’yle ağız birliği yapmakla suçlayan ve bu durumu ‘hayra yormayan’ Metiner,  “Kimseye farklı kutupta yer aldığı için ne düşmanlığımız olur ne kinimiz. Ama herkes bilsin ki safımız da kutbumuz da bellidir bizim. Liderimiz neredeyse biz de oradayız… Liderimiz Erdoğan’dan da, bilge genel başkanımız Davutoğlu’ndan da vazgeçmeyiz, biline…” diye yazdı.