Televizyon
18 Eki 2011 14:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:55

METE ÇUBUKÇU'NUN PROGRAMI BU AKŞAM NTV'DE!

"Mete Çubukçu'yla Pasaport"ta Ortadoğu'dan Avrupa'ya Kafkasya'dan Amerika'ya uzanan geniş bir coğrafyada güncel siyasi, sosyal, toplumsal gelişmeler ve hayatlar ekrana geliyor.

Pasaport, sadece güncelliğe, anlık değerlendirmelere bağımlı kalmayıp “ne oldu” sorusu ile olayların arka planını araştıracak, “ne olacak” sorusu ile gelecekle ilgili gelişimlere yanıt arayacak, yorumlayacak. Liderleri ağırlayacak, görülmeyeni göstermeye çalışacak.
PASAPORT hayatın renkli yanlarını, farklı yaşamları, sokağı, müziği ve insanları yerinde ele alıp ekrana taşıyacak. Masa başında değil olay yerinde ve sokaklarda olacak.


PASAPORT ilk bölümünü Almanya’ya ayırdı.
Türklerin 50 yıllık Almanya öyküsü farklı mesleklerden ve yaşlardan göçmenlerin dilinden ele alınıyor.
Yarım asır önce Sirkeci’den tahta bavullarıyla trene binen Türk işçiler bugün Almanya’da hangi meslek dallarında çalışıyor, hangi semtlerde yaşıyor? İkinci ve üçüncü kuşaktan göçmenlerin bugünün Almanya’sında uyum sorunu var mı?
Türk işçilerin sözlü tercümanı Aşık Metin Türköz, eski parlamenter Lale Akgün, yeni kuşağın önde gelen ismi rap şarkıcısı Eko-fresh ve Milli Takımlar Avrupa sorumlusu Erdal Keser’in sözleriyle o yıllardan bugüne yaşanan değişim anlatılıyor.

Kameraman Mesut Sert, prodüktör Başak Taner ve Müge Aydın'ın da imzalarının yer aldığı program bu akşam 22.15'te NTV'de.