Gündem
05 Haz 2010 20:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:21

MESUT BARZANİ İLE TÜRK GAZETECİLER ARASINDA YÜKSEK GERİLİM!

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Lideri Mesut Barzani, İstanbul'da bazı gazetelerin üst düzey yöneticileri ile buluştu

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Lideri Mesut Barzani, İstanbul temasları kapsamında bazı medya organlarının genel yayın yönetmenleri ve köşe yazarları ile Swiss Otel’de bir araya geldi.

Bir saati aşan görüşmede ekonomik ve siyasi ilişkiler ele alındı. Barzani’nin zaman zaman gazetecilerin sorularına bozulduğu ve sert yanıtlar verdiği öğrenildi.

Toplantıya; Gazeteci-Yazar Sedat Ergin, Gazeteci-Yazar Fehmi Koru, Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt, Yaza Aslı Aydintaşbaş, NTV Haber Müdürü Mete Çubukçu, Yazar Amberin Zaman, Zaman Gazetesi Yazarı Kerim Balcı, Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü Abdülhamit Bilici  ve diğer bazı yazarlar katıldı.

Barzani’nin, PKK’nın faaliyetlerinin de ele alındığı toplantıda Barzani, her türlü terör örgütüne net bir dille karşı olduğunu beyan ettiği öğrenildi.

Barzani’nin, Mahmur Kampı’na yönelik uygulamalarla ilgili yorum yapmaktan kaçındığı; bir gazetecinin, "PKK tek taraflı ilan ettiği ateşkesi kaldırdığını beyan etti. Siz Ankara’dayken bu beyanatın verilmesini nasıl karşılıyorsunuz?" sorusuna kızarak teessüflerini ifade ettiği bildirildi.