Gündem
04 Eki 2021 14:23 Son Güncelleme: 04 Eki 2021 17:58

MESAM’dan Birgün Gazetesi’ne yalan haber protestosu

MESAM Genel Başkanı Recep Ergül ve yaklaşık yüz kadar MESAM üyesi, Müzik Yorumcuları Birliği (MÜYORBİR) seçimlerine saatler kala “Arif Sağ ve Cahit Berkay MESAM’dan atıldı” şeklinde yalan haber yaptığı gerekçesiyle Birgün Gazetesi önünde basın açıklaması yaparak, gazetenin kapısına siyah çelenk bıraktı.

MESAM Genel Başkanı Recep Ergül, MÜYOBİR seçimlerinde Ahmet Koç ve Birgün gazetesinin köşe yazarı Burhan Şeşen’in aday olduğunu, ancak yalan haber ile algı operasyonu yapılarak seçim sonuçlarını etkilediklerini söyledi. Arif Sağ ve Cahit Berkay’ın MESAM üyeliklerinin devam ettiğini belirten Ergül, Birgün Gazetesi’nin, 11 bin üyesi bulunan MESAM’a sistematik saldırıda bulunduğunu, yalan haberler ürettiğini, hedef gösterdiğini ve kişilik haklarına saldırıda bulunduğunu söyledi.

ALGI OPERASYONU

Birgün Gazetesi ile SOL Haber, Halk TV, Tele 1, Cem TV’nin de tamamen algı operasyonuna dayalı, yalan ve  iftira dolu haberler yaptığını belirten Recep Ergül, “Üstelik bir kez olsun sesimize yer vermediler, tekziplerimizi de yayınlamadılar” dedi.

MESAM üst kurullarının şaibesiz, temiz, aydın ve Cumhuriyet değerlerine sıkı sıkı bağlı üyelerden oluştuğunu belirten Recep Ergül, “Sarayın yandaşları”, “AKP burayı ele geçirmek istiyor” gibi yalanlarla yıpratılmaya çalışıldığını belirtti.

SEÇİM SONUÇLARINI ETKİLEDİLER

Yalan haberlerin kaynağının Birgün gazetesi olduğunun bellirten Recep Ergül şöyle konuştu;

“Tıpkı 30 Haziran’daki MESAM Genel Kurulunda olduğu gibi, 29 Eylül’de gerçekleşen bir diğer meslek birliğimiz olan Müzik Yorumcuları Birliği genel kurulunda yine Birgün ile Halk TV sahneye çıktı.

2 aday yarışıyordu. Ahmet Koç ve Birgün yazarı olan Burhan Şeşen. Üyeler, tam 3 saat bekletilerek, Divan seçimine geçilmeden önce, Birgün ve HALK TV yalan haberi patlattı. Neydi o yalan haber? “Arif Sağ ve Cahit Berkay MESAM’dan ihraç edildi.” 

Şimdi bunlar gazeteci olsa, MESAM’ı arar ve haberin doğruluğunu teyit ederler. Bunu yapmadılar. Hadi MESAM’ı aramadınız, bari Arif Sağ ve Cahit Berkay’ı arayıp, kendilerine bu yönde ulaşmış bir tebligat olup olmadığını sorabilirlerdi. Bunu da yapmadılar. Çünkü niyetleri kötü. MÜYORBİR Genel Kuruluna böyle bir haber damga vurursa, destekledikleri aday Burhan Şeşen kesin kazanırdı. Plan bu yönde olmalı. Tabi bu operasyonun, Burhan Şeşen’den bağımsız olduğunu düşünmek de saflık olur.

Bu yalan haberin, divan seçimi öncesine denk gelmesi ve Cahit Berkay’ın ancak seçim sonrası haberi yalanlaması da bize göre tesadüf değildir.

Bu meslek birliğinin mali ve idari açıdan bağlı olduğu Kültür ve Turizm Bakanlığı teftiş kurulu başkanlığı ile cumhuriyet savcıları inceleme başlatsa, altından nelerin çıkacağı herkes tarafından görülecektir.

BİRGÜN isimli bu gazete üzerinden bu operasyonu gerçekleştirenler, MÜYORBİR genel kuruluna şaibe karıştırmışlardır.”

GELİN ARŞİVLERİMİZİ İNCELEYİN

Birgün Gazetesi, SOL Haber, HALK TV’ye seslenel Recep Ergül, “Bu kurumlardan elinizi çekin. Yok, ille de çekmeyeceğiz diyorsanız, o halde buralarda dönen ayak oyunlarını, entrikaları, desiseleri, kumpasları, yolsuzlukları, suiistimalleri yazabilirsiniz. Gerçekten bağımsız habercilerseniz buyurun gelin kendi kurumumuzun geçmiş arşivleri ile kendi dönemimizin arşivlerini açalım inceleyin” dedi.

MESAM üyeleri ve Genel Başkan Birgün Gazetesi’nin kapısına siyah çelenk bırakarak ayrıldı.