Gündem
19 Haz 2023 22:37 Son Güncelleme: 19 Haz 2023 22:39

Meral Akşener'in istifadan haberi var mıydı?

İYİ Parti'nin kurucularından Taylan Yıldız, partisinden istifa etmesinin perde arkasını tv100'de Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık programında anlattı. Taylan, "Benim istifa etme sebebimin İYİ Parti’yle ilgisi yok. Türkiye’deki siyasi partilerin sistemiyle ilgili meselem var." dedi ve "Meral Akşener'in haberi var mıydı?" sorusuna yanıt verdi.

Prof. Dr. Ahat Andican ve Aytun Çıray'ın istifasının ardından İYİ Parti kurucularından olan Taylan Yıldız da partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Yıldız, istifasınında perde arkasını tv100'ün gündem belirleyen programlarından Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık'ta anlattı.

Yıldız, "Benim istifa etme sebebimin İYİ Parti’yle ilgisi yok. Türkiye’deki siyasi partilerin sistemiyle ilgili meselem var. Siyasi partilerin tabanı temsil edebilecek yapıları kurduğuna inanmıyorum." dedi.

"Ben istiyorum ki Türkiye’de artık sistemi tartışalım. Milletvekili adaylığının nasıl seçildiğini tartışalım. 6’lı Masa, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi açıkladığında ben de oradaydım. Orada binlerce satır şey var ama Milletvekillerinin nasıl seçileceği ile ilgili bir satır yazı yok." diyen Yıldız şunları söyledi:

Aktaş'ın, "Ayrılmadan önce Meral Hanım'la konuştunuz mu?" sorusuna Yıldız, "Meral Hanım, ayrılmadan bir hafta önce biliyordu, danışmanları üzerinden biliyordu ama konuşmadım." diyerek yanıt verdi.