Gündem
09 Nis 2011 11:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:13

MEMLEKET İSTERİM-AYDIN GÖZÜYLE TÜRKİYE'NİN BU HAFTAKİ KONUĞU HANGİ ÜNLÜ FOTO MUHABİRİ?

Ülkemizin "fikir arşivi" niteliğindeki "Memleket İsterim-Aydın Gözüyle Türkiye" bu hafta ünlü foto muhabirini konuk ediyor.

Ülkemizin "fikir arşivi" niteliğindeki "Memleket İsterim - Aydınların Gözüyle Türkiye" adlı belgeselin bu haftaki konuğu halen yorulmaksızın koşturan 83 yaşına gelmiş olan dünyanın sayılı "en yaşlı foto muhabirlerinden" Ara Güler.

Güler, yalnızca Anadolunun değil dünyanın dört bir yanında yeryüzünün sahip olduğu zenginliğin yanı sıra insanlığın yaşadığı doğal afetlere ve savaşlara da tanıklık etmiş bir foto muhabiri.

İsmet İnönü, Winston Churchill, Indira Gandi, John Berger, Bertrand Russel, Bill Brandt, Alfred Hitchcock, Ansel Adams, Imogen Cunningham, Salvador Dali, Picasso gibi bir çok ünlü kişi ile röportajlar yapmış, fotoğraflarını çekmiş olan Güler, dünya fotograf tarihinde seçkin bir yere sahiptir.

1 milyonu aşkın fotoğraftan oluşan 65 yılın ürünü dev arşiviyle, büyüleyici ve de insanlığımızı zenginleştiren bir dünyayı armağan eden Çanakkale gazisi, eczacı Ermeni Dacat beyin oğlu Ara Güler, "Memleket İsterim-Aydınların Gözüyle Türkiye" belgeselinde, yaşam öyküsünden Türkiye’nin sosyo-ekonomik, siyasi ve basın tarihinin kalıcı karelerini aktarıyor.

"Memleket İsterim-Aydınların Gözüyle Türkiye" Belgeseli'nin yeni bölümü 10 Nisan 2011 Pazar saat 13:20'de TRT Haber ekranlarında.